Gheorghe Ialomițianu, despre situația din sistemul de sănătate: Și Boloș, și Rafila sunt doi miniștri iresponsabili (VIDEO)

Gheorghe Ialomițianu, despre situația din sistemul de sănătate: Și Boloș, și Rafila sunt doi miniștri iresponsabili (VIDEO)
Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP și fost ministru de Finanțe.

Fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, a vorbit despre situația din sistemul de sănătate, în cadrul emisiunii Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV.

Ialomițianu a vorbit despre faptul că Boloș a blocat angajările în domeniul Sănătății, iar ministrul Rafila l-ar fi tratat cu menajamente.

„Doi miniştri iresponsabili”

Gheorghe Ialomițianu a spus că atât Marcel Boloș, cât și Alexandru Rafila sunt “doi miniștri iresponsabili”.

“S-au dat două ordonanțe, Ordonanța privind austeritatea și Ordonanța privind trenulețul. Ele s-au dat din birou, scriptic, „atâta trebuie să reducem cheltuielile”, fără să se analizeze în fiecare sistem, în sistemul sănătății, în sistemul învățământ, în sistemul bugetar. Și acum ei se lovesc de această lipsă de profesionalism, pentru că a fost și Ordonanța 34 în 2009, când iară, acolo, am avut reduceri de cheltuieli, dar învățământul și sănătatea nu au intrat în prevederile acestei ordonanțe.

Puteau angaja în învățământ și sănătate, în funcție de necesități. Numai dincolo, în celelalte sectoare, aveam unul la 7, plecau 7 și venea unul. Deci ei ce au făcut? Au blocat întreg sistemul din lipsă de profesionalism și de responsabilitate, pentru că ei nu s-au gândit. Domnul Rafila trebuia să spună “stimați colegi, nu puteți să blocați sistemul de sănătate, nu poate să intre în blocajul respectiv, pentru că sunt posturi libere, trebuie să le ocupăm și trebuie să vedem unde avem nevoie de doctori și unde sunt în plus”.

Lucrul acesta se va întâmpla și în învățământ, că au vrut să blocheze. Ei au făcut în pix aceste ordonanțe fără să aibă în vedere realitatea și acum sigur că domnul ministru Boloș are o problemă. De ce? Pentru că blocând posturile, când a făcut bugetul, el a luat că posturile alea nu se vor ocupa și acum bugetul nu mai corespunde, pentru că trebuie să le dea bani pentru posturile respective. Se ajunge la blocaj. Aici, și domnul Boloș, și domnul Rafila sunt doi miniștri iresponsabili”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`