Gestul unei comisii de votare din Botoșani. Și-a recunoscut public vina pentru greșeală

Gestul unei comisii de votare din Botoșani. Și-a recunoscut public vina pentru greșeală
Inquam Photos / Octav Ganea

Membrii dintr-o comisie de votare din județul Botoșani au recunoscut public că au inversat rezultatul voturilor din satul Buimăceni, comuna Albești. Aceștia și-au cerut scuze printr-o scrisoare locuitorilor din acel sat.

Voturi inversate în Buimăceni

Rezultatul voturilor din satul Buimăceni scris pe procesele verbale a fost 184 de voturi pentru PNL și 165 de voturi pentru PSD, dar de fapt ele erau exact invers. Astfel, câștigătorul alegerilor din 9 iunie, din satul Buimăceni, este candidatul din partea PSD, Cîmpanu Florin-Cristian, cu 184 de voturi, conform Hotnews.

Comisia electorală și-a cerut scuze cetățenilor printr-o scrisoare în care le-a transmis că voturile sunt invers, că le-au notat greșit, din cauza oboselii și a căldurii prin care au trecut în acea zi.

Președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană a transmis că nu știe nimic despre această situație, doar că știe că se poate modifica procesul verbal, doar că membrii comisiei nu au făcut-o.

Ce spune șefa secției de votare

Șefa secției de votare din Buimăceni, Carmen Neculescu, a declarat că eroarea s-a produs în momentul în care s-au transcris numărul voturilor de pe ciornă în procesul verbal. Ea spune că greșeala a fost comisă și din cauza faptului că se făcuse ora 7 dimineața, iar ei nu au terminat treaba de la secția de votare, din cauză că operatorul de la tabletă a avut niște probleme cu dispozitivul.

Carmen Neculescu spune că scrisoare de scuze a fost formulată la cererea domnului candidat Cîmpanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`