Germania: O bătrâna a devenit victima escrocilor români. I-au furat 50.000 de euro cu câteva apeluri telefonice

Germania: O bătrâna a devenit victima escrocilor români. I-au furat 50.000 de euro cu câteva apeluri telefonice
Foto simbol: Pixabay

O femeie în vârstă de 90 de ani din Bonn-Bad Godesberg a căzut în plasa unei escrocherii puse la cale de mai mulți români. Bătrâna a rămas fără o pungă de monede de aur în valoare de 50.000 de euro, fiind convinsă că o bandă de hoți urmează să îi spargă locuința. Escrocii au contactat-o telefonic, pretinzând că sunt angajați ai poliției criminale și că adresa ei se află pe lista unei bande de spărgători și că trebuie să își protejeze proprietatea.

Potrivit poliției, femeia a fost sunată de mai multe ori între orele 9:30 și 20:00 de către persoane necunoscute, care i-au vorbit despre diverse spargeri în cartier. În timpul investigației privind presupușii angajați ai Biroului de Poliție Criminalistică, au fost arestați doi suspecți români, iar asupra lor a fost găsit un bilet pe care era notată și adresa femeii.

Cum a funcționat metoda de înselăciune?

Frica indusă de escroci i-a determinat pe aceștia să o convingă pe femeie să își securizeze proprietatea. Astfel, ea a pus monedele de aur într-o pungă de pânză, pe care a ascuns-o sub o mașină parcată în fața casei sale. Ulterior, i s-a spus să coboare obloanele de la ferestrele dinspre stradă. Escrocii au profitat de oportunitatea creată și au furat prada fără a fi observați. Prin intermediul unui ultim apel telefonic, aceștia i-au asigurat femeii că totul este acum în siguranță.

Poliția din Bonn a început o anchetă pentru a identifica și a captura escrocii, în timp ce avertizează publicul cu privire la metodele folosite de infractori care se pretind a fi membri ai familiei sau funcționari publici și anunță accidente sau spargeri iminente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`