Geaca puf – un must-have de iarnă

Geaca puf – un must-have de iarnă

Gecile de puf pentru femei sunt un clasic în lumea modei de toamnă și iarnă. Mai presus de toate, sunt o soluție de încredere pentru zilele reci. Datorită construcției lor adecvate, oferă căldură și protejează împotriva frigului și vântului. În același timp, sunt un element de garderobă care poate adăuga un caracter unic ținutei.

De ce sunt gecile cu puf alegerea ideală pentru iarnă?

Jachetele de puf în versiunea lor de bază sunt realizate din două straturi de material, cel mai adesea nailon sau poliester, cu puf expandat între ele. Acesta este ceea ce face jacheta extrem de călduroasă. Umplutura din puf reține căldura corpului și, în același timp, izolează de temperatura ambiantă datorită capacității de a stoca aer între fibre.

Tipul de puf este de asemenea important, deoarece puful natural are proprietăți diferite față de cel artificial. Cel mai adesea, jachetele sunt cusute folosind tehnica de matlasare, unde țesătura exterioară și interioară sunt îmbinate pentru a crea camere în care este încorporat puful. Acest lucru îi permite să fie distribuit uniform și îl împiedică să se miște.

Care geci sunt cele mai călduroase? Jachetele din puf cu umplutură naturală sunt cele mai ușoare de pe piață și oferă cea mai bună izolație. Avantajele pufului natural includ și compresibilitatea ridicată (jacheta ocupă puțin spațiu și este subțire) și durabilitate – o haină cu o astfel de umplutură va rezista până la câțiva ani.

Sunt disponibile și jachete de puf cu umplutură mixtă. Aceasta înseamnă că puful natural este cusut în părțile care sunt mai susceptibile la frig, iar puful artificial este cusut în zonele care corpul transpiră mai intens. Această tehnologie este folosită în principal la jachetele de exterior destinate drumețiilor montane sau alpinismului.

Geaca matlasată – ce modele ar trebui să alegi?

Iarna, merită să alegi îmbrăcăminte de cea mai înaltă calitate, care să protejeze în mod adecvat corpul împotriva frigului, zăpezii și vântului. O geacă matlasată este cea mai bună opțiune atât pentru uzul de zi cu zi, cât și pentru ocazii speciale. Modelele lungi și elegante sunt o alternativă excelentă la paltoanele de lână. O astfel de geacă poate fi purtată peste rochii si combinate atât cu pantaloni cât și fuste. Arată perfect cu botine sau cizme din piele.

Amintește-ți că iarna nu trebuie să alegi culorile clasice de îmbrăcăminte. În loc de negru, gri sau bleumarin, merită să alegi un model argintiu sau roșu. Aceasta este o alegere excelentă pentru femeile care doresc să aibă îmbrăcăminte originală, la modă.

Cum ar trebui să porți o geacă cu puf?

Jachetele din puf sunt asociate cu stilul de zi cu zi, deși se pot asorta și cu rochii elegante și tocuri înalte. Paltoanele din puf cu centură sau cele mulate funcționează cel mai bine în astfel de stiluri. Jachetele mai scurte se potrivesc cel mai bine cu blugii, în special cele supradimensionate în culori vii – lime, galben sau roșu.

O jachetă neagră de puf este cea mai comună alegere, dar merită să o însufleți cu accesorii interesante – o pălărie cu pompon sau o eșarfă cu model colorat.
Cea mai bună încălțăminte de purtat cu o jachetă de puf este cea care ajunge deasupra gleznei – cizme, botine sau bocanci. Tocurile înalte vor funcționa bine dacă vrei să îți prelungești silueta, oferindu-i lejeritate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`