GCS: 36.269 de noi cazuri de coronavirus. Încă 193 de decese au fost raportate, din care nouă anterioare

GCS: 36.269 de noi cazuri de coronavirus. Încă 193 de decese au fost raportate, din care nouă anterioare
Foto: Inquam Photos / George Călin

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, marți dimineață, că 36.269 de infectări cu coronavirus și 193 de decese, din care nouă anterioare, au fost raportate în ultima zi.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 8 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 36.269 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2”, se arată în informarea oficială.

GCS precizează că au fost raportate în ultima zi și 193 de decese, din care nouă anterioare.

Bilanțul complet va fi prezentat în jurul orei 13.00.

„Omicron prezintă risc de forme severe de COVID la pacienții vulnerabili”

Recent, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anticoronavirus, a avertizat că varianta Omicron e periculoasă pentru pacienții vulnerabili.

„Nu cred că mai contează să ne dorim foarte multe persoane care se vaccinează în fiecare zi, ci ce e foarte important în acest context în care circulă varianta Omicron este cine anume se vaccinează.

În contiuare este un risc de forme severe la cei mai vulnerabili, la cei vârstnici și cei cu afecțiuni cronice. Paradigma în ceea ce privește campania de vaccinare trebuie să se modifice în perioada următoare și să vorbim despre vaccinarea grupelor la risc”, a declarat Gheorghiță.

Rafila: Până la finele lui martie am putea scăpa de majoritatea restricțiilor anti-COVID

Pe de altă parte, Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, a declarat că am putea scăpa de majoritatea restricțiilor până la finele lunii martie, dat fiind că Omicron e foarte contagioasă, dar, în general, nu provoacă forme de boală la fel de severe precum tulpina Delta.

„Sunt un om echilibrat şi chiar dacă îmi place să fiu optimist îmi place să nu fiu hazardat în opinii. Opinia mea este că până la sfârșitul lui martie am putea să scăpăm de marea majoritate a restricțiilor, dacă intrăm pe un trend descrescător şi dacă situaţia asistenței medicale spitalicești nu mai pune niciun fel de probleme.

Dacă se dovedeşte şi în România așa cum s-a dovedit şi în alte ţări că tulpina Omicron produce infecții ușoare, banale la marea majoritate a oamenilor, sigur că restricţiile vor fi ridicare”, a susținut Rafila.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`