Gaza sub asediu: Noi ordine de evacuare în nordul țării. Cel puţin cinci morţi într-un atac aerian israelian asupra unei moschei

Gaza sub asediu: Noi ordine de evacuare în nordul țării. Cel puţin cinci morţi într-un atac aerian israelian asupra unei moschei
Foto: Hepta - DPA Images / Abed Rahim Khatib

Situația conflictului din Orientul Mijlociu rămâne extrem de tensionată. Armata israeliană a emis ordine de evacuare pentru zone extinse din nordul Fâșiei Gaza, cerând locuitorilor să se îndrepte spre „zona umanitară” din al-Mawasi. Israelul susține că Hamas și-a stabilit „infrastructura teroristă” în regiune și folosește populația drept „scut uman”.

Atac aerian asupra unei moschei din Gaza

Un atac israelian recent asupra unei moschei din Deir el-Balah a provocat moartea a cel puțin 21 de persoane. Israelul a susținut că moscheea era folosită drept „centru de comandă și control” al Hamas, însă nu a furnizat dovezi.

Infrastructura civilă din Gaza, în ruină

Conform ONU, 87% din școlile din Gaza au fost avariate în timpul conflictului. Doar în ultimele două zile, trei școli au fost atacate, soldându-se cu 20 de morți. Purtătorul de cuvânt al ONU a subliniat că școlile nu ar trebui să fie ținte militare.

Raid aerian în Beirut – lider Hezbollah și comandant iranian vizați

Un alt atac aerian israelian la Beirut l-a vizat pe noul lider Hezbollah, Hashem Safieddine, și pe Esmail Qaani, șeful Forței Quds din Iran. Uciderea acestor lideri ar putea duce la escaladarea conflictului, mai ales în contextul recentelor atacuri cu rachete împotriva Israelului.

Tensiuni diplomatice: Franța cere oprirea livrărilor de arme către Israel

Președintele francez Emmanuel Macron a cerut oprirea livrărilor de arme către Israel, o mișcare ce a stârnit critici din partea premierului israelian Netanyahu, care a catalogat propunerea drept „o rușine”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`