Garderoba de vacanță – 3 piese vedetă care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj

Garderoba de vacanță - 3 piese vedetă care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj
Sursa foto: Freepik

Piesele vedetă din garderobă sunt un factor cheie pentru construirea stilului personal, inclusiv atunci când mergi în vacanță. De obicei, atunci când îți alegi ținutele pentru călătorii, mai ales dacă pleci cu un bagaj mai mic, precum cele preferate de mulți pentru un city break, te gândești mai degrabă la piesele de bază, cele simple, în culori neutre, care pot fi purtate în ocazii diverse și asortate la orice.

Piesele vedetă sunt mai dificil de abordat, însă aduc ținutei un plus de originalitate, iar multe dintre ele sunt, de fapt, ușor de purtat. Iată mai jos, 3 obiecte vestimentare pe care să le pui în bagaj, pentru ca ținutele tale de vacanță să iasă în evidență.

Ce este o piesă vestimentară vedetă

O piesă vedetă din garderobă este acel obiect vestimentar ori accesoriu care se remarcă prin originalitatea culorii, a imprimeului ori a croielii. Dă caracter ținutei și o scoate în evidență, deși, de multe ori, implică ieșirea din zona de confort. Multe persoane nu se simt confortabil să integreze în ținută astfel de piese, iar soluția, în acest caz, este echilibrul și subtilitatea.

Ce piese vedetă poți pune în bagaj și cum să le porți

Indiferent de dimensiunile bagajului pe care îl iei în călătorie, vei găsi cu siguranță acea piesă din garderobă care să-ți scoată ținutele în evidență.

Pantofii sport, pentru ținute cool sau foarte feminine

Pantofii sport – purtați în prezent de toate starurile muzicii și televiziunii – sunt perfecți pentru vacanță, pentru că sunt comozi. Cu o ținută potrivită, pot deveni piesa vedetă a garderobei tale de vacanță. Alege o pereche de pantofi sport cu model original, în culori deschise, precum acești adidasi y-3, dar sparge clișeele purtându-i cu o rochie. Combinația este una extrem de populară în acest moment. Alege rochii vaporoase, pentru un contrast mai puternic, de preferat cele cu croială evazată, mini sau midi, pentru a nu ascunde încălțămintea. De asemenea, acești pantofi pot fi purtați cu un element de bază din garderoba de vară, pantalonii scurți, nu foarte strâmți, pentru o ținută cool. În general, pantofii sport de culoare albă pot fi asortați și cu poșete casual sau mai elegante, precum aceste genti michael kors, cu condiția ca nuanța lor să fie impecabilă.

Încălțămintea animal print, pentru un look original

Pantofii cu toc, balerinii, sandalele, papucii, saboții – orice tip de încălțăminte de care vei avea nevoie în vacanță se găsește în versiune animal print. Acest imprimeu este unul original și se potrivește cu ținute dintre cele mai diverse, de la jeanșii indigo ori albi la pantalonii simpli, fustele trapez ori creion, rochiile midi fluide. Dar, fiind un imprimeu mai complicat, trebuie să fie bine dozat în ținută, respectiv el nu trebuie să se mai regăsească și în altă piesă. În plus, pentru persoanele mai reticente, este mult mai ușor de acceptat încălțămintea cu acest imprimeu, decât un obiect vestimentar precum o fustă ori o rochie.

Rochia roșie, pentru un look feminin și senzual

În vacanță, uită de “mica rochie neagră” și mizează pe roșu, care oferă o aură feminină și senzuală. Pentru o ținută echilibrată, alege lungimi până la genunchi sau midi, încălțăminte simplă și bijuterii foarte fine. Rochiile lungi oferă un aspect boem și romantic. Poți alege țesături simple, cu flori mici, dacă ești minionă, ori mai mari, dacă ești mai plinuță. Rochiile lungi pot fi purtate cu pantofi cu talpă ortopedică, dacă ești minionă, dar și cu sandale plate ori adidasi albi, dacă ești mai înaltă.

Piesa vedetă trebuie să fie adăugată într-o ținută deja creată, ca o tușă finală, în mod echilibrat. Cele trei piese de mai sus sunt perfecte pentru a-ți scoate în evidență stilul și personalitatea, orice destinație de vacanță ai alege.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`