Garda la spital plătită cât salariul minim pe o lună. Metodele prin care spitalele din România atrag medicii

Garda la spital plătită cât salariul minim pe o lună. Metodele prin care spitalele din România atrag medicii
Sursa foto simbol: Pixabay

Medicii care vin din alte orașe primesc o serie de beneficii de la spitalele din România, fiind soluțiile unităților medicale pentru a-i atrage să lucreze acolo.

Cum sunt atrași medici din România să facă gărzi la spitale

Locuințele de serviciu, decontarea navetei și o plată mult mai mare a gărzilor sunt unele dintre metodele pe care spitalele le-au implementat pentru a atrage medicii, informează știrileprotv.

Rezidenții sunt atrași de aceste soluții pentru că își pot mări câștigurile.

„Făcând gărzi aici îmi cresc experiența, întâlnind și mai multe cazuri. E și un nivel mai mare de independență aici. O gardă standard în București este încadată la 400-500 de lei în timpul săptămânii, pe când aici poate asigura o plată de aproximativ 2000-2500 de lei”, spune un medic rezidente în cardiologie.

Diferența este asigurată de bugetul spitalului, pentru că reprezentanții unității medicale au fost nevoiți să găsească metode prin care să acopere gărzile în secțiile cu deficit de personal.

Nu se găsesc candidați pentru secția de urgențe

În Spitalul Județean de Urgență Târgoviște lucrează peste 200 de medici, dar mai este nevoie de încă 41, dintre care șase doar la urgențe. Posturile au fost scoase la concurs, dar nimeni nu s-a înscris.

Rezidenții care merg la Spitalul Județean Giurgiu sunt și ei răsplătiți dacă fac gărzi la neurologie sau ATI.

Dintre cei 55.000 de medici care lucrează în România, maim ult de jumătate sunt în București, Dolj, Timiș, Cluj, Mureș și Iași, fiind orașe unde sunt centr universitare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`