Garda de Mediu a reclamat penal întreaga comunitate din Sinteşti, din cauza arderilor ilegale de deşeuri (FOTO)

Garda de Mediu a reclamat penal întreaga comunitate din Sinteşti, din cauza arderilor ilegale de deşeuri (FOTO)
Sursa foto: Garda Naţională de Mediu / Facebook

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Ilfov a anunțat, luni, că a înaintat o sesizare penală care vizează întreaga comunitate din Sintești, județul Ilfov, din cauza arderilor ilegale de deșeuri. Instituția precizează că din 2022 până acum a desfășurat 40 de acțiuni din Sintești, soldate cu amenzi de circa 4 milioane de lei. Ultima a avut loc chiar vineri, 18 octombrie, când s-au aplicat sancțiuni de 90.000 de lei.

Comunitatea din Sintești, reclamată din cauza arderilor ilegale de deșeuri

„🔺 Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Ilfov a înaintat o sesizare penală împotriva fenomenului arderilor ilegale de deșeuri, adresată întregii comunități din Sintești, județul Ilfov, unde, de-a lungul numeroaselor descinderi ale comisarilor GNM, au fost identificate fapte de incendiere, abandonare, aruncare, eliminare a deșeurilor în spații neautorizate, fapte prevăzute de codul penal.

🔺 Sesizarea a fost documentată cu datele acumulate de instituție de-a lungul numeroaselor descinderi, astfel, punând la dispoziția organelor de cercetare penală informații cât mai clare pentru pedepsirea făptașilor, conform legii”, a transmis Garda Națională de Mediu, pe Facebook.

Aceasta a vorbit și despre descinderile pe care le-a făcut în Sintești în ultimii ani: „Din 2022 până în prezent, s-au desfășurat, în localitatea Sintești, nu mai putin de 40 de acțiuni, soldate sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4.000.000 lei, 51 tone de deșeuri confiscate, vehicule confiscate și dosare penale. Ultima dintre aceste acțiuni a avut loc vineri, 18.10.2024, când au fost aplicate amenzi în valoare de 90.000 lei și au fost confiscate aproximativ 6 tone de deșeuri, feroase și neferoase”.

Șeful Gărzii de Mediu: Există un fenomen infracțional dezvoltat la nivelul unei întregi comunități

Andrei Corlan, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, a dat asigurări că înaintarea sesizării penale va avea consecințe. Acesta a mai precizat că valorificarea ilegală a deșeurilor e un fenomen cu care comisarii Gărzii se confruntă constant.

„Acest demers al colegilor de la Comisariatul Judeţean Ilfov cu siguranţă nu va rămâne fără consecinţe. Modul în care au documentat aceasta sesizare penală, reclamând un fenomen infracțional dezvoltat la nivelul unei intregi comunități și faptul că a fost înaintată către Parchetul General – Biroul pentru Combaterea Infracţionalităţii de Mediu, structura cu care Garda Naţională de Mediu a avut rezultate excelente, imi da incredere să repet, tare şi răspicat, „DACĂ ARZI DEŞEURI, FACI PUŞCĂRIE!””, a transmis Andrei Corlan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`