CORONAVIRUS | Gala Premiilor Gopo a fost AMÂNATĂ

CORONAVIRUS | Gala Premiilor Gopo a fost AMÂNATĂ

Gala Premiilor Gopo, care trebuia să aibă loc pe data de 24 martie la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, a fost amânată.

Decizia a fost luată în contextul măsurilor de prevenţie şi restricţiilor impuse de evoluţia epidemiei de coronavirus.

”Gala Premiilor Gopo, eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociaţia Film şi Cultură Urbană, va fi amânat, în contextul măsurilor de prevenţie şi restricţiilor impuse de evoluţia epidemiei COVID-19, interesul pentru siguranţa şi sănătatea participanţilor – invitaţi din industrie, parteneri, sponsori, presă acreditată – şi a echipelor implicate fundamentând această decizie”, au transmis organizatorii.

Aceștia au mai precizat, potrivit Agerpres, că noua dată de desfăşurare a galei va fi anunţată imediat ce va fi stabilită.

”În acest moment, industria cinematografică înregistrează un impact major în întreaga lume, alături de toate industriile creative şi multe altele. Suntem alături de toate asociaţiile independente şi instituţiile culturale din România în această criză, obiectivele noastre comune fiind siguranţa participanţilor, grija faţă de ceilalţi şi perpetuarea unui comportament responsabil”, mai menționează comunicatul citat.

Reamintim că, România se confruntă cu o epidemie de coronavirus. Până în prezent 32 de cazuri au fost confirmate la nivelul țării, cele mai multe fiind în București.

În acest context, mai multe măsuri au fost anulate de autorități, inclusiv anularea sau amânarea evenimentelor care au mai mult de 100 de persoane.

Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență a decis, miercuri, restricționarea activităților culturale, științifice, religioase, sportive și de divertisment în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie.

Cu toate acestea, măsura nu se aplică centrelor comerciale, hipermarketurilor sau mall-urilor, dar este valabilă pentru cinematografe.

”Măsura interzicerii adunărilor cu peste 100 de persoane nu se aplică centrelor comerciale, hipermarketurilor, mall-urilor, dar se aplică cinematografelor din mall-uri, care nu au voie peste 100 de persoane, ci sub 100 de bilete”, a declarat Raed Arafat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`