Gabriela Firea: O ploaie de asemenea intensitate se repetă o dată la 20 de ani

Publicat: 30 06. 2016, 17:42
Foto: sokant.ro

În cadrul Comandamentului pentru situații de urgență, primarul general alCapitalei, Gabriela Firea a declarat că o ploaie de o intensitate așa mare, se înregistrează o dată la 20 de ani.

"Specialiștii noștri au precizat că (…) a fost o ploaie care se întâmplă o dată la 20 de ani. Am avut precipitații de 40,5 litri pe metru pătrat în 45 de minute. Această intensitate de ploaie se repetă o dată la 20 de ani. De aceea am avut de-a face cu acumulări foarte importante de apă în mai multe zone ale Capitalei", a spus ea.

Primarul General al Capitalei a declarat că vor fi evaluate toate pagubele produse de furtună. De asemenea, ea a precizat că se vor lua măsuri de remediere în regim de urgență, noteazăagerpres.ro

"Potrivit raportului pe care l-am primit, (…) situația este pe cale de a se remedia, în mare parte, în Capitală, dar mai sunt utilaje care lucrează, atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru desfundarea unor subsoluri blocate din cauza precipitațiilor abundente", a precizat edilul.
Zonele în care s-au înregistrat cele mai mari acumulări de apă au fost Calea Știrbei, bd. Mihalache, bd. Titulescu, Calea Griviței, str. Mitropolit Andrei Șaguna (sector 1); str. Râmniceanu, bd. Eroilor (sector 5), Calea Giulești, Splaiul Independenței (sector 6).

Gabrielea Firea a reiterat importanța unui program de toaletare și îngijire a arborilor din Capitală. Afirmația primarului vine în contextul în care pe strada str. Roma un copac a căzut peste două autoturisme.

"Traficul a fost restricționat între bulevardulIancu de Hunedoara și stradaWashington. Acest copac a avut aviz de toaletare și ar fi căzut în sarcina ADP sector 1 să procedeze la toaletarea acestui copac. Primarul sectorului 1 s-a aflat la fața locului, voi discuta, după acest comandament, cu domnia sa, pentru a vedea care sunt despăgubirile care se impun, care vor intra în sarcina ADP sector 1, după ultimele evaluări", a declarat primarul.

Ca o măsură de precauție, Fireaa cerut ca toate șantierele din Capitală să fie foarte bine semnalizate pentru a nu exista accidente. Primarul a mai adăugatcă toate panourile publicitare din București trebuie verificate pentru a nu exista accidentări din cauza căderii acestora.

În discursul susținut,edilul capitalei a mai aminitit și de situația de la Spitalul CF 2, care aresubsolul inundat, apa având o adâncime de 10 cm.

"Au mai fost două spitale din Capitală afectate: Spitalul Filantropia și Spitalul Panduri Burghele, care de asemenea au fost afectate la nivel de subsol", a precizat Firea.

La Comadamentului de urgență de miercuri seară au fost convocațișefii operatorilor de salubritate, Apa Nova, Poliția Locală, ALPAB, Administrația Străzilor, Luxten, Direcția de mediu din PMB și ASSMB.