Ca să nu mai plece din ţară, Gabriela Firea le dă medicilor ‘locuințe de serviciu’ şi chirie subvenţionată. Asta deși Primăria duce lipsă de bani (VIDEO)

Ca să nu mai plece din ţară, Gabriela Firea le dă medicilor 'locuințe de serviciu' şi chirie subvenţionată. Asta deși Primăria duce lipsă de bani (VIDEO)
Sursă foto: Facebook / Gabriela Firea

A fost achiziționat un prim lot, de 176 de locuințe de serviciu, pentru medicii din Capitală, a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în timpul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), de miercuri.

În plus, în următoarea perioadă, vor fi puse la dispoziție alte 600 de locuințe.

Nu în ultimul rând, cadrele medicale vor beneficia şi de o chirie subvenționată, urmând a plăti doar sume cuprinse situate între 97 și 110 lei chirie pe lună.

”Mai facem și azi un pas important pentru a-i determina pe cei care lucrează în spitalele aflate în subordinea Primăriei Capitalei să nu mai plece din țară, din cauza faptului că nu au locuințe și chiriile în mediul privat sunt foarte mari”, a precizat Gabriela Firea.

Proiectul de atribuire de locuinţe de serviciu personalului angajat în sistemul sanitar a fost aprobat pe data de 29 mai 2019.

„Așa cum știți, eu am propus, dumneavoastră ați votat în majoritate un proiect prin care achiziționăm 600 de locuințe pentru personalul medical”, a adăugat primarul general.

Potrivit proiectului de atribuire, locuinţele sunt acordate potrivit unei liste de priorităţi. Aceasta urmând a fi stabilită în ordinea unor punctaje. Nu se precizează, însă, nimic despre modul în care punctajele sunt făcute, ci doar că ele sunt aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„După activitatea comisie de licitație am reușit să achiziționăm 176 de locuințe. 76 dintre ele sunt deja plătite, restul urmând a fi plătite în perioada imediat următoare.

Practic, de pe data de 15 august se vor face repartițiile, iar de la 1 septembrie cadrele medicale se vor putea muta în aceste locuințe de serviciu. Avem cadru legal, sunt locuințe de serviciu și va fi o chirie modică cuprinsă între 97 și 110 lei”, a mai spus primarul Gabriela Firea.

Proiectul a fost pus în aplicare în ciuda faptului că, în luna iunie, Primăria Capitalei a trebuit să facă tăieri masive de cheltuieli- e drept, şi pe fondul măsurilor luate de Guvernul României prin intermediul rectificării bugetare.

Tot în iunie, Nicușor Dan a precizat că Primăria Generală este în faliment. Asta datorită unei supraestimări a încasărilor din anul 2018.

Potrivit lui Nicușor Dan, pentru anul 2018 s-a prevăzut că Bucureștiul va încasa din venituri proprii 2,5 miliarde de lei, însă a încasat doar 500 de milioane. Cu toate acestea, pentru anul 2019 în bugetul Capitalei s-ar fi prevăzut încasarea o sumă chiar mai mare, de 3,5 miliarde.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`