Gabriela Firea a lansat platforma online pentru proiectul ”Donează plasmă, salvează viață”: Donatorii primesc un stimulent de 1.000 de euro (VIDEO)

Gabriela Firea a lansat platforma online pentru proiectul ”Donează plasmă, salvează viață”: Donatorii primesc un stimulent de 1.000 de euro (VIDEO)

Primarul General, Gabriela Firea, a lansat, marți, platforma online dedicată proiectului ”Donează plasmă, salvează viață”. Proiectul vizează încurajarea donării de plasmă de către pacienți cu coronavirus vindecați, prin acordarea unui sprijin financiar în valoare de 4.800 de lei/beneficiar, sub forma unui pachet de vouchere. De asemenea, acesta își propune recuperarea și reintegrarea în viața socială a beneficiarilor proiectului, donatori vindecați de COVID-19.

„Chiar în această dimineață este funcțională aplicația pe care se pot înscrie pacienții care s-au vindecat de COVID-19, acum se află în convalescență, care pot să doneze plasmă, foarte necesară în această perioadă pentru a fi salvați pacienții de la ATI. Am venit cu acest proiect de stimulare a donării de plasmă, deoarece până în acest moment nu sunt semne vizibile că sunt foarte mulți donatori. Există încă o retincență, o lipsă de informare și din cei 40.000 de români care s-au vindecat de COVID-19 au donat foarte puțin. Potrivit statisticilor oficiale, sunt în jur de 400 de donatori”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a insistat că plasma este necesară pacienților COVID-19 aflați în stare gravă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Stimulentul oferit de Primăria Capitalei, prin ASSMB, e necesar revenirii la o formă bună tonică a organismului după donare. Practic, din acești bani, 4.800 de lei, se pot cumpăra mâncare sănătoasă, vitamine, minerale absolut necesare. Medical vorbind, donarea în sine, procesul nu e dureros, cu analizele anterioare durează maxim o oră și se pot recolta aproximativ 600 ml plasmă, care pot salva trei pacienți în formă severă”, a mai explicat Primarul General.

„Acest proiect înseamnă, de fapt, speranță și putere. Speranța pentru cei bolnavi că au șansa să se însănătoșească. Putere pentru cei care au trecut prin aceasta maladie și care găsesc în ei forța de a face bine celorlalți, dar și pentru propria recuperare”, a mai susținut Firea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`