Gabriel Oprea: “Drapelul Național înseamnă Patria, înseamnă dragostea de țară, mândria de a fi români”

Gabriel Oprea: “Drapelul Național înseamnă Patria, înseamnă dragostea de țară, mândria de a fi români”

Presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, generalul (r) Gabriel Oprea, a trasmis, în mesajul său de Ziua Drapelului National, că “Tricolorul se află în inimile noastre, iar Sărbătoarea Zilei Drapelului Naţional este şi va fi întotdeauna o zi deosebit de dragă”.

“Drapelul Național înseamnă Patria, dorința noastră de unitate și de independență, dragostea de țară și jertfa supremă a eroilor pentru libertate și unitate.

Tricolorul este mândria noastră de a fi români, dăruirea, curajul și profesionalismul  militarilor noștri.

Instituţiile statului au daroria sa promoveze si să apere simbolurile naţionale. Cu toții avem datoria să cultivăm respectul faţă de cei care ne-au lăsat cea mai importantă moştenire: România.

Drapelul Românesc trebuie sărbătorit an de an, iar noi am facut asta de fiecare data. De Ziua Drapelului, in anul 2015, in cadrul unei ceremonii organizate la Miercurea Ciuc, din postura de premier interimar, am arborat cel mai mare tricolor, ca semn de deosebit respect pentru valorile fundamentale ale statului român.

Cinstind simbolurile naţionale, menţinem vie energia noastră ca neam. De aici ne tragem puterea de a depăşi greutăţile şi de a merge mai departe.

Astăzi, să reflectăm la simbolistica drapelului național, la istoria Patriei și la viitorul ei. Tricolorul este dovada unităţii pe care trebuie să o păstrăm. Este dovada curajului care trebuie să ne însufleţească atunci când ne construim viitorul. Dar, cel mai important, tricolorul este legământul pe care fiecare generaţie, inclusiv noi, îl facem pentru apărarea ţării.

La mulți ani tuturor românilor, de Ziua Drapelului Național!”, se arată în mesajul președintelui UNPR, Gabriel Oprea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`