Gabriel Oprea a dispus autorităților din zonele vizate de avertizări de inundații să fie prezente în teritoriu

Gabriel Oprea a dispus autorităților din zonele vizate de avertizări de inundații să fie prezente în teritoriu
Foto: article.wn.com

Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a dispus prefecților și șefilor structurilor pentru situații de urgență din județele vizate de avertizări hidrologice de cod roșu, portocaliu și galben de inundații să fie prezenți în teritoriu pentru a acorda sprijin populației, potrivit Agerpres.

„Încă de la apariția primelor efecte ale fenomenelor meteo periculoase, la nivelul comitetelor pentru situații de urgență din județele aflate sub avertizări au fost luate toate măsurile pentru a se putea interveni în cel mai scurt în sprijinul populației. De asemenea, de la momentul avertizării meteo-hidrologice au fost activate grupele operative ale inspectoratelor pentru situații de urgență din cele trei județe aflate sub Cod Roșu și s-a trecut la aplicarea măsurilor de ridicare a capacității operaționale”, potrivit unui comunicat MAI.

MAI susține că în cele trei județe acționează peste 800 de pompieri militari, sprijiniți de echipe de poliție și jandarmi, cu mijloacele tehnice aflate în dotare.

De altfel, în ultimele 24 de ore, echipajele inspectoratelor pentru situații de urgență au intervenit pentru evacuarea preventivă a 22 persoane din județul Sălaj, a unui cetățean din Poiana Corbului, județul Satu Mare și a altuia din județul Maramureș, aflați în pericol din cauza producerii unor viituri. În două școli din județul Sălaj, în localitățile Chieud și Chieșd au fost suspendate cursurile miercuri dimineața, ca măsură preventivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`