Gabriel Berca: Instituţiile statului țin situaţia sub control. Raed Arafat: La ora aceasta nicio ambulanță nu este blocată în zăpadă

Gabriel Berca: Instituţiile statului țin situaţia sub control. Raed Arafat: La ora aceasta nicio ambulanță nu este blocată în zăpadă
Foto: B1 TV

Ministrul Administrației și Internelor, Gabriel Berca, și subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Raed Arafat, au susținut luni o conferință de presă unde au prezentat situația evenimentelor produse de fenomenele meteorologice în unele zone ale țării.

Gabriel Berca a declarat că instituțiile statului țin situția sub control, dar dacă nu va exista colaborare între autorități, probleme pot apărea.

El a declarat că în partede sud a țării 24 de județe sunt afectate, 111 drumuri naționale blocate, pe alte cinci se circulă cu dificultate, iar 117 localități sunt izolate.

“La nivelul țării situația este mai dificilă în partea de sud. Avem 24 de județe afectate, 111 drumuri județene blocate, cinci cu circulația îngreunată, 117 localități izolate. În total, 10.000 de oameni din MAI revin în schimburi”, a precizat ministrul MAI, citat de Mediafax.

De asemenea, Berca a precizat că a transmis o radiogramă tuturor prefecților pentru ca echipele mixte organizate la nivel de autoritate locală să fie în teren.

La rândul său, doctorul Raed Arafat a spus că la ora transmiterii acestei știri nicio ambulanță nu este înzăpezită. Există 13 cazuri la care echipajele de salvare nu pot ajunge, însă acestea fac eforturi pentru ca lucrurile să se rezolve.

Deși mai multe persoane au solicitat ajutorul elicopterelor SMURD, Arafat a spus că apelurile nu pot fi preluate, întrucât vizibilitatea este redusă și nu permite zborul în zone necunoscute.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6 decese prin hipotermie, dintre acestea, cinci au fost găsite în fara locuinței, a precizat Raed Arafat.

Subsecretarul de stat a adăugat că marți se vor oferi date suplimentare în ceea ce privește situația orașelor din țară, iar oamenii vor înștiințați despre fenomenele meteo nefavorabile.

MAI: Instituţiile statului sunt în stare să ţină situaţia sub control

Embed: " />

Știre în curs de actualizare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`