Gabriel Berca: 25 de județe sunt afectate de ninsori. 200 de drumuri județene sunt blocate, iar 408 de localități rămân izolate

Gabriel Berca: 25 de județe sunt afectate de ninsori. 200 de drumuri județene sunt blocate, iar 408 de localități rămân izolate
Foto: B1 TV

Ministrul Internelor, Gabriel Berca, a prezentat marți seară situația evenimentelor produse de fenomenele meteorologice în unele zone din țară în ultimele 24 de ore.

Gabriel Berca a anunțat că în prezent 25 de județe sunt afectate de ninsori, 200 de drumuri județene sunt blocate, iar 408 de localități rămân încă izolate.

Pe teren au fost trimise 200 de autospeciale și 4800 de angajați ai MAI pentru a ajuta persoanele izolate și a transporta alimente și apă acolo unde este nevoie.

De asemenea, ministrul Internelor a precizat că elicopterele SMURD au putut circula astăzi, datorită vremii favorabile, iar în acest moment 7 aeronave sunt în misiuni.

Gabriel Berca le-a cerut din nou prefecților să colaboreze cu autoriățile locale și să monitorizeze modul în care se distribuie ajutoarele, avertizând că nu dorește să “mai vadă ajutoare care stau în depozite și nu sunt distribuite”.

Berca a adăugat că în zilele următoare vor fi remise comunicate de presă pentru a prezenta evoluția stării localităților înzăpezite.

MAI: 25 de județe afectate de nisori și 200 de drumuri blocate

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`