Furturi din bagajele de cală. Sute de români au rămas fără bunuri de valoare

Furturi din bagajele de cală. Sute de români au rămas fără bunuri de valoare
Sursa foto: Shutterstock

Călătorii se confruntă cu o altă problemă, cea a furtului din bagajele de cală. Cazurile s-au înmulțit tot mai multe și chiar dacă victimele sunt despăgubite, banii nu sunt pe măsura pierderilor.

Zeci de probeleme pe aeroportul Henri Coandă

Cele mai multe probleme s-au înregistrat pe aeroportul Henri Coandă. Zilnic sunt reclamate zeci de bagaje pierdute, distruse sau furate. În primele zece luni din acest an, 129 de cazuri de furturi au fost raportate la nivelul țării, dar cele mai multe pe aeroportului din Otopeni, conform observatornews.

Cele mai multe lucruri care dispar din bagaje din parfumuri, bijuterii, bani sau țigări. Nici măcar securizarea cu lacăte nu mai este o metodă eficientă.

„Am călătorit destul de mult împreună cu turistii și am avut cazuri în care lacatele au fost efectiv sparte în timpul controalelor de securitate. Lacătul și pentru infractori este un obiect de design, nu un obiect care arată siguranță”, a declarat Florin Ionescu, agent de turism.

Soluția cea mai bună- prevenția

Călătorii pot cere despăgubiri, dar de multe ori bani ajung greu în posesia lor și nu sunt la fel de mulți pe cât este valorea bunurilor pierdute. Singura soluție este prevenția. Astfel, bunurile valoroase să fie luate în bagajul de mână care este mereu cu noi.

„Ele nu pot fi dovedite decat n urma unei investigații care include Poliția sau în masura în care există o diferență între kilogramele bagajului înregistrat şi kilogramele pe care bagajul îl are în momentul în care pasajerul îl ridicî. Se va plăti un kilogram de bagaj şi nu valoarea bunului dispărut. De aceea este util să avem o asigurare de călătorie pentru ca asiguratorul va prelua aceste facturi și ne va deconta înaintea operatorului aerian”, a declarat Ramona Colea, director companie despăgubiri.

În ultima lună, angajații de la trei firme care operează pe Henri Coandă au fost reținuți de polițiștii de la Transporturi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)
21:43 - Nicușor Dan îi îndeamnă pe bucureșteni să voteze și la referendum: “De trei ori DA!”/ „Ca primar, o să insist să avem niște standarde de cost, astfel încât lucrurile să fie cât mai echilibrate între sectoare” (VIDEO)
21:33 - Drama românilor din Valencia, la o lună după ce furtuna a distrus tot. „Nu mă gândeam că în Spania nu primeşti ajutor imediat”