Furtunile violente și ploile torențiale au făcut ravagii în România. Mai mulți copaci, puși la pământ

Furtunile violente și ploile torențiale au făcut ravagii în România. Mai mulți copaci, puși la pământ
Inquam Photos / Octav Ganea

După o zi caniculară, seara a adus furtuni violente în mai multe zone din țară. În București, vremea extremă a măturat mai multe cartiere din oraș.

Peste 80 de intervenții ale pompierilor, în București

Pompierii au intervenit în zeci de locuri, unde au căzut copaci sau acoperișuri. Episoade asemănătoare au fost și în mai multe localități din județele Galați, Botoșani și Bacău, scrie Știrileprotv.

În București a plouat torențial, a căzut grindină în mai multe zone, iar vântul a suflat și cu 60 de kilometri pe oră.

Pompierii au intervenit în 84 de locuri, cele mai multe în Capitală. Peste 70 de copaci au căzut și mai multe acoperișuri au fost afectate de vânt. Totodată, 41 de mașini au fost avariate.

Ploile torențiale au făcut ravagii în România

Pe de altă parte, la UPU Tecuci, apa s-a infiltrat prin tavanul unei clădiri și a ajuns în interior. Preventiv, a fost întrerupt curentul electric pe secție. Vântul puternic a pus la pământ copaci și a smuls bucăți de tablă din acoperișul unui magazin.

La Botoșani, copacii doborâți de vânt au îngreunat traficul. La Spitalul Județean, accesul ambulanțelor a fost blocat de arborii căzuți.

Și la Bacău furtuna a creat probleme. A plouat cu găleata mai bine de jumătate de oră, iar străzile s-au transformat în lacuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:27 - Statuia reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii a produs hohote de râs și indignare, după ce un critic a spus că seamănă mai mult cu doamna Doubtfire, personajul lui Robin Williams
11:24 - Radu Oprea, despre tensiunile cu PNL pe tema pensiilor militare: De ce n-a făcut nimic Nicolae Ciucă atâta timp cât a fost premier? (VIDEO)
11:05 - Nicușor Dan l-a invitat pe Marcel Ciolacu „la unul din zecile de mari șantiere ilegale din București”: „Nu putem să lăsăm mafia imobiliară să facă politica instituțiilor în materie de urbanism și apoi să ne mirăm că e trafic”
10:52 - Jon Bon Jovi a salvat o femeie care dădea se arunce de pe un pod din Nashville
10:33 - Protest al nevăzătorilor împotriva legii pensiilor, pe 19 septembrie. Florentin Rădulescu: Lucrurile nu se mișcă în ritmul în care ne dorim. Vom veni la București în număr mare (VIDEO)
10:32 - Consumismul și criza climatică amenință un viitor echitabil pentru umanitate, spune un raport
10:11 - Amnistia fiscală pentru persoane fizice. Ce datorii se șterg și în ce condiții
10:10 - Control judiciar pentru 6 minori care au furat o mașină și au condus-o prin Ploiești, provocând un accident
09:51 - Belarus acuză Pokemon că ar fi un instrument de spionaj occidental. Exemplul oferit de un oficial de la Minsk
09:40 - România are din nou cel mai mare preț spot al energiei electrice din Europa, Ministrul Energiei din Grecia spune că piaţa unificată de electricitate din UE nu funcţionează pentru Europa de Sud-Est