Furt în plină zi într-o parcare din Ploieşti. Hoții au sustras bijuterii de 98.000 euro dintr-o maşină / Cine era proprietarul

Furt în plină zi într-o parcare din Ploieşti. Hoții au sustras bijuterii de 98.000 euro dintr-o maşină / Cine era proprietarul

Trei persoane au fost reținute în Ploiești după ce au furat bijuterii în valoare de 98.000 de euro și o sumă considerabilă de bani dintr-un autoturism. Acestea sunt investigate pentru furt calificat.

Furt în plină zi într-o parcare din Ploieşti

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Prahova, proprietarul mărfurilor a alertat autoritățile în momentul în care a constatat că acestea au dispărut din autoturismul său, parcat într-o zonă de staționare din Ploiești.

În cursul zilei de 12 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Arad, Argeş şi Ilfov. În fapt, la data de 4 octombrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat de 44 de ani din oraşul Boldeşti-Scăeni, despre faptul că i-ar fi fost sustrase din autoturismul personal, ce se afla parcat în municipiul Ploieşti, o cutie în care s-ar fi aflat mai multe bijuterii în valoare de 98.000 de euro şi sumele de 5.000 de euro, 1.000 de dolari şi 7.000 de lei. În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate poliţiştii au identificate persoanele bănuite de comiterea faptei ca fiind trei bărbaţi din municipiul Bucureşti şi municipiul Arad. De asemenea, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bijuterii şi sume de bani”, informează IPJ Prahova, potrivit Agerpres, citat de Observator News.

Proprietarul bunurilor ar fi administratorul unui magazin de bijuterii din Ploieşti

Conform informațiilor obținute din sursele anchetei, se pare că administratorul unui magazin de bijuterii din Ploiești este deținătorul bunurilor în cauză. După desfășurarea investigațiilor, cei trei bărbați suspectați au fost reținuți sub acuzația de comitere a infracțiunilor de furt.

Astfel, în urma probatoriului administrat faţă de bărbaţii în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat”, a transmis IPJ Prahova.

Operațiunea a fost desfășurată cu asistența specialiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române și cu sprijinul polițiștilor din județele Arad, Argeș și Ilfov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)