Fructul minune care te ajută să îți albești dinții. „Acționează ca un înălbitor natural”

Fructul minune care te ajută să îți albești dinții. „Acționează ca un înălbitor natural”
Sursă foto: Pixabay

Alimentele pe care le consumăm pot influența organismul, precum și dantura. Anumite alimente ne pot ajuta să avem dinții mai albi, în timp ce altele ne pot afecta dantura.

Ananasul este alimentul util pentru dantură

„Este bine să avem o dietă echilibrată, mai ales în această perioadă. Există alimente benefice și alimente nocive pentru dinții noștri. Dacă am putea să consumăm cât mai mult din cele benefice, ar fi bine, însă de multe ori le alegem pe cele nocive, potrivit click.ro. 

Alegem băuturile carbogazoase, alegem să consumăm alcool. Chiar și sucurile cu gheață nu ne fac bine, pentru că avem acel obicei de a consuma gheața, chiar de a sparge gheaţa între dinți”, a explicat medicul Denisa Tutunaru, potrivit Antena 3 CNN.

Ananasul conține vitamina A și E

Ananasul conține vitamina A și E, care ajută la curățarea salivei și la împrospătarea respirației. În ananas există și xylitol, o substanță activă prezentă în gumele de mestecat fără zahăr, de aceea acest fruct poate acționa și ca un înălbitor natural.

Alte alimente care sunt benefice pentru dantură sunt nucile, iaurtul, laptele, migdalele, merele, dar și ghimbirul.

Care sunt alimentele care dăunează danturii

Pe de cealaltă parte, alimentele care pot afecta în mod negativ sănătatea dinților sunt cafeaua, băuturile energizante, alcoolul, murăturile, înghețata, sosurile, dar și sucurile de fructe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`