În perioada Crăciunului, mulți români aleg să diversifice meniul festiv, renunțând la tradiționalul porc în favoarea altor preparate.
Astfel, cherhanalele și restaurantele au pregătit platouri speciale cu fructe de mare, pentru a răspunde cerințelor celor care vor să încerce un meniu diferit.
La restaurantele cu specific pescăresc de pe litoral, plitele sunt încinse, iar bunătățile din mare sunt proaspete și delicioase. Creveți, inele de calamar, scoici și rapane sunt servite într-un spectacol de gust și culoare.
„Nu e un mare secret trebuie să stea la foc constant. Avem şi supa de fructe de mare o ciorbă de scoici care e dumnezeiască”, a declarat Sorin Rusu, chef, potrivit observatornews.ro.
La cherhanale, fructele de mare sunt reinterpretate pentru toate preferințele, cu preparate noi precum scoici în sos alb sau supă cremă. Românii, tot mai pasionați de gustul fructelor de mare, le doresc acum pe masa de Crăciun sau Revelion, optând pentru midii sau creveți în locul preparatelor tradiționale.
„Ador mai mult midiile, fructele de mare. Peştele puţin mai rar. E ceva exotic, excentric”, a spus un client pentru sursa menționată.
Pentru persoanele care nu doresc să meargă la restaurant de Crăciun, dar își doresc un platou sofisticat pe masă, opțiunea este livrarea direct acasă.
„Clienții pot comanda produsele pe care le regăsesc în restaurant şi acasă. Am gândit nişte platouri special pentru această perioadă, astfel încât ai ridicat capacul platoului şi le poti servi pe masă direct”, a transmis Alexandru Munteanu – manager cherhana.
Porțiile încep de la 50 de lei, dar pot ajunge până la 200 de lei pentru platourile mai mari, destinate grupurilor. În plus, cherhanalele care oferă un răsfăț culinar și pentru Revelion organizează petreceri speciale, cu un cost de 400 de lei de persoană, care include bufetul, barul deschis și muzică live.