Mai avem câteva zile până când se termină luna octombrie, iar sezonul rece începe să își facă simțită prezența. În această perioadă din an este foarte important să avem grijă de sistemul nostru imunitar, pe care putem să îl îmbunătățim prin alimentele pe care le consumăm.
Deja nu mai este foarte mult timp până va sosi iarna, iar odată cu ea temperaturile vor scădea semnificativ și mulți români se vor confrunta cu diverse probleme de sănătate cauzate de frig, conform click.ro.
Din fericire, mai avem timp pentru a ne întări sistemul imunitar. Pentru asta, putem consuma cât mai multe fructe, care sunt extrem de popular în perioada de toamnă și pe care puteți să le găsiți foarte ușor în magazine și piețe.
Perele sunt printre fructele vedetă în această toamnă. Doar o singură pară ne asigură 22% din aportul zilnic necesar de fibre, iar acest fruct este și foarte bogat în vitamine și antioxidanți.
Gutuile sunt fructe care previn anemia și ne vor ajuta să avem poftă de mâncare. Acestea conțin vitamina C, fiind perfecte pentru sistemul imunitar.
O altă alegere perfectă pentru toamnă sunt și strugurii, care pot reduce nivelul colesterolului și ar trebui să îmbunătățească funcțiile cognitive. În plus, strugurii vor reduce și inflamațiile din corp și vor putea proteja sistemul cardiovascular.