Oamenii consumă destul de des fructe și legume, deoarece ele sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți și aduc un plus de sănătate pentru organismul uman.
Există câteva soluții pentru ca acestea să se păstreze proaspete cât mai mult timp. Totul începe de la o depozitare corectă, care contribuie mult la durata lor de viață.
Majoritatea legumelor se păstrează cel mai bine în condiții răcoroase și umede, mai exact în lada specială a frigiderului, acolo unde pot sta castraveții, morcovii, țelină, salata verde, ardeii, spanacul și ciupercile.
În cazul pătrunjelului, mărarului sau leușteanului, se vor păstra proaspete și verzi dacă sunt puse într-o vază cu apă.
Un exemplu de produs sensibil când vine vorba de depozitare este usturoiul. Acesta trebuie păstrat la temperatura camerei, într-un recipient deschis, astfel încât aerul să circule. La fel este și cu ceapa, așadar, dacă au umiditatea necesară, se vor păstra în formă bună.
Cât despre fructe, ele se păstrează mai bine dacă înainte de a le pune la frigider sunt spălate. Și nu oricum, ci cu oțet.
Cartofii se păstrează cel mai bine în pungi de hârtie. Aceștia trebuie ținuți departe de lumină, într-un loc uscat pentru a se menține perfect.
Când vine vorba de salată, aceasta trebuie curățată de pe cotor, spălată și uscată. Mai mult, ea se pune în pungi speciale la rece.
Fructele și legumele se spală cu apă rece pentru a elimina impuritățile vizibile, praful sau resturile de pesticide.
Pentru legume cu coajă, se folosește o perie moale sau o cârpă pentru a freca ușor suprafața și a îndepărta reziduurile aderente. De asemenea, o soluție bună de spălat este combinația dintre apă și oțet.
Se amestecă o parte de oțet alb cu patru părți de apă și folosește această soluție pentru a clăti fructele și legumele. Acest amestec poate ajuta la eliminarea unor bacterii și poate curăța mai eficient, notează playtech.ro.