Fraudă la MAE. Contabilă cercetată pentru plata salariilor false pentru fiul și iubitul ei, fără ca ei să fie angajați la minister

Fraudă la MAE. Contabilă cercetată pentru plata salariilor false pentru fiul și iubitul ei, fără ca ei să fie angajați la minister
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parchetul Militar cercetează cazul de la Ministerul de Externe după ce o contabilă este bănuită că timp de 12 ani ar fi plătit salarii false pentru iubitul și fiul ei, deși ei nu lucrează la minister.

Fraudă de mai bine de un deceniu

Contabila este suspectată că din 2012 și până în primăvara acestui an ar fi transferat sume de bani cu titlul de salariu în contul iubitului ei cu care avea o relație și care a fost subofițer de armată din Argeș. Și fiul ei, angajat la MApN, a primit salariul de la MAE, trimis de mama ei. Cei doi ajungeau să primească mai mulți bani și decât ministrul de Externe, conform știrileprotv.

Iubitul și fiul ei ar fi primit peste două milioane de lei, timp de 12 ani, chiar dacă nu au fost niciodată angajați la Ministerul de Externe.

Femeia nu s-a uitat nici pe ea pentru că și ei și-ar fi virat peste un milion și jumptate de lei, doar că încă nu se știe dacă toți banii i se cuveneau.

Cei doi au dat totul în vileag

Șefii MAE nu au știut despre aceste viramente și nici nu ar fi aflat dacă angajata nu s-ar fi cerctat cu iubitul și fiul ei care au dezvăluit totul și au denunțat femeia la MAE și procuratură.

Iubitul femeii susține că a aflat întâmplător că banii care îi intrau în cont erau de la MAE și nu din partea angajattei pentru casa pe care voiau să o construiască.

„În 2023, până în Paști, am văzut în extrasul de cont. Scria salariu Ministerul Afacerilor Externe. Tot timpul mi-a spus că îți virez din conturile personale, din contul tatălui meu, în urmă decesului mi-au rămas banii. Eu nu am semnat contract cu Ministerul”, a spus iubitul angajatei.

La scurt timp după ce iubitul și fiul femeii au spus totul, angajata MAE și-a dat demisia și a dispărut.

Oficialii MAE au denunțat femeia, iar cazul a fost preluat de Parchetul Militar. Anchetatorii cercetează situația pentru posibila săvârșirea a infracțiunii de delapidare cu consecințe foarte grave.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`