CORONAVIRUS | Franța a urcat pe locul 3 în topul țărilor cu cei mai mulți morți din Europa. Bilanțul deceselor înregistrate marți a ajuns la 240

CORONAVIRUS | Franța a urcat pe locul 3 în topul țărilor cu cei mai mulți morți din Europa. Bilanțul deceselor înregistrate marți a ajuns la 240
Foto: Pacient cu COVID-19 (sursă: hepta.ro)

Situația se înrăutățește în Franța de la o zi la alta, țara ocupând locul trei în Europa la numărulde decese provocate de coronavirus, după Spania și Italia.

Doar marți s-au înregistrat 240 de morți și2,448 de noi pacienți infectați, numărul total al cazurilor confirmate de la debutul pandemiei fiind de22,304 de cazuri.

Până în prezent, Paris și regiuneaÎle-de-France numără cele mai bolnave persoane infectate cu coronavirus. Conform Agence Régionale de Santé, numărul cazurilor de infecție din Île-de-France este de6211 de persoane în internate.

Franţa a declaratîn stare de urgenţă,marţi, într-o încercare a de gestiona mai eficientpandemiade COVID-19.

Țarase află în etapa a treiaa pandemiei și pentru cel puțin 15 de zile cetățenii vor fi izolați la domiciliu, iar celebrul muzeu Luvru din Paris a fost închis temporar.

Ținând cont de rata mortalității actuale, Franța, Spania și Italia se apropie impreună de 1500 decese pe zi.

Prin comparație, Italia rămâne țara cu cele mai multe decese din lume:6,820, depășind China. Spania a înregistrat până marți,2,800 de decese, iar Franța 1,100.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`