Fostul șef al Poliției Rutiere după ce un tânăr a fost spulberat pe trecerea de pietoni: Revolta este justificată, cei de la Administrația Drumurilor n-au pus legislația în aplicare

Fostul șef al Poliției Rutiere după ce un tânăr a fost spulberat pe trecerea de pietoni: Revolta este justificată, cei de la Administrația Drumurilor n-au pus legislația în aplicare

A fost protest în Capitală după ce un tânăr de 19 ani a fost accidentat mortal pe trecerea de pietoni. Tragedia a avut loc pe Șoseaua Antiaeriană.

Locuitorii au ieșit în stradă să ceară autorităților să ia măsuri pentru că în zonă au loc frecvent accidente rutiere

Tânărul de 19 ani ar fi traversat strada pe trecerea de pietoni, susțin martorii. Medicii au încercat zeci de minute să-l resusciteze, din păcate însă, nu au putut să-l mai salveze.

”Tânărul care a decedat în seara aceasta mi-a fost prieten, îl cunoșteam foarte bine și din ce pot spune e șocant cum atâtea cruci pe marginea trotuarului nu ridică un semn de întrebare primăriei să monteze măcar un limitator de viteză sau cel puțin un semafor”, spune un prieten al victimei.

Pe de altă parte, Lucian Diniță, fost șef al Poliției Rutiere spune că e mai ales vina autorităților care nu au pus în aplicare o legislație veche de 20 de ani.

„Legislația din 2002-2003 a prevăzut încă de atunci faptul că pe drumurile cu mai mult de o bandă pe sens trebuie să existe insule acolo unde sunt trecerile pentru pietoni.

Ceea ce nu s-a întâmplat. Nu știu ce se întâmplă la nivel de Capitală, cei care sunt de la Administrația Drumurilor n-au pus legislația în aplicare și sunt 20 de ani. Revolta este normală și este justificată.” a declarat el pentru emisiunea News Pass cu Laura Chiriac, de la B1 TV.

Șoferul vinovat a fost testat cu alcooltest, rezultatul fiind negativ. Aceste este cercetat acum pentru ucidere din culpă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`