Fostul șef al Poliției Pantelimon a fost trimis în judecată pentru luare de mită și furt

Fostul șef al Poliției Pantelimon a fost trimis în judecată pentru luare de mită și furt

Alexandru Adrian Şovar, fostul șef al Poliției Pantelimon, a fost trimis în judecată pentru luare de mită și furt, după ce ar fi luat 600 de dolari de la un șofer prins în stare de ebrietate la volan și i-ar fi luat ceasul unui subaltern, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Astfel, ofiţerul de poliţie Alexandru Adrian Şovar va fi judecat de Tribunalul Ilfov, pentru luare de mită, furt calificat şi dare de mită.

În acelaşi dosar va fi judecat şi Mahmoud Reza Rahim Pour Sereshken, cetăţean iranian rezident în România, cel care i-ar fi dat bani lui Şovar, pentru două infracţiuni de dare de mită, în stare de recidivă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în mai 2013, cetăţeanul iranian ar fi oferit unui subofiţer de poliţie, denunțător în cauză, suma de 1.500 de lei, pentru ca acesta şi colegul cu care s-a aflat în echipaj să nu întocmească actele de constatare a faptului că a condus un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, în județul Ilfov.

„Oferta inculpatului a fost respinsă şi, în consecinţă, având în vedere valoarea alcoolemiei rezultată după analiza probelor biologice, acestuia i s-a întocmit un dosar penal”, arată anchetatorii în actul de sesizare a instanţei.

În iunie 2013, inspectorul principal de poliţie Alexandru Adrian Şovar, în acea perioadă împuternicit la comanda Poliţiei Oraşului Pantelimon, i-ar fi comunicat subofițerului că ştie că are în lucru dosarul penal în care se efectuau cercetări faţă de Mahmoud Reza Rahim Pour Sereshken şi i-ar fi spus: „trebuie să-l ajutăm”. Ulterior, i-ar fi oferit 300 de dolari subofiţerului de poliţie aflat în subordinea sa, astfel încât să îl ajute pe cetăţeanul iranian.

Anterior, Şovar ar fi primit 600 de dolari de la cetăţeanul iranian, pentru a-l ajuta să obţină o soluţie favorabilă în dosarul penal.

Totodată, fostul șef al Poliției Pantelimon va fi judecat pentru furt, întrucât, în 14 mai, ar fi luat ceasul de mână de la subofițerul de poliție aflat în subordinea sa şi ar fi refuzat să-l restituie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)