Fostul ministru al Educației, Cătălin Baba, despre desființarea Consiliului de Atestate: E vorba despre a schimba structuri care nu îţi convin

Fostul ministru al Educației, Cătălin Baba, despre desființarea Consiliului de Atestate: E vorba despre a schimba structuri care nu îţi convin
Foto: courses.umass.edu

Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor nu mai are dreptul să analizeze sesizările de plagiat, în ceea ce priveşte doctoratele. Şi asta pentru că ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a eliminat din regulamentul de funcţionare al instituţiei chiar articolele, care făceau referire la sesizarea şi verificarea plagiatului.

Liviu Pop spune însă că plagiatul a fost scos anterior de la Consiliu de fostul ministru Cătălin Baba. Pentru B1 TV, Baba a negat însă acuzaţiile.

Chiar dacă şi-a putea continua munca de analiză, Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor nu mai are dreptul să analizeze sesizările de plagiat. Şi asta pentru că ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a eliminat din regulamentul de funcţionare al instituţiei chiar articolele, care făceau referire la sesizarea şi verificarea plagiatului.

În ordinul vechi, orice persoană, inclusiv membrii CNATDCU, poate sesiza în scris Consiliul general privind plagiatul. Pe baza analizei, membrii puteau propune retragerea calităţii de conducător de doctorat, retragerea titlului de doctor sau retragerea acreditării şcolare.

Aceste atribuţii dispar însă complet în noul ordin, revizuit. În special articolul 27, care acum tratează un cu totul alt subiect, nicidecum plagiatul.

Liviu Pop dă vina pe fostul ministru al educaţiei, Cătălin Baba, despre care spune că a semnat o notă, prin care sesizările de plagiat se trimit către Consiliul Naţional de Etică, subordonat Ministerului Educaţiei. Cu alte cuvinte, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor nu avea nicio atribuţie în acest sens. Liviu Pop este însă contrazis de Cătălin Baba.

Vezi AICI mai multe despre desființarea Consiliului

Plagiatul, scos din regulamentului CNATDCU

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_20951').select();" id="embed_text_20951" />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:13 - Alegeri prezidențiale 2024: 34 de sancțiuni date de Poliție în ziua votului: 7 amenzi în valoare de 11.700 de lei și 27 de avertismente
16:09 - Tudor Chirilă: „Candidații la președinție în marea lor majoritate sunt o rușine. Dar trebuie să mergem la vot. Și să votăm pentru un dezastru cât mai mic”
15:58 - Scandal cu amenințări între membrii unei secții de votare din Capitală. Poliția efectuează cercetări. De la ce ar fi pornit totul
15:43 - Familia lui Gabriel Cotabiță a dat ultimele detalii cu privire la locul unde va fi depus trupul artistului: „Cei ce vor să îi aducă un ultim omagiu sunt așteptați”
15:34 - Robert Sighiartău: „Îndemnăm românii să vină la vot în număr cât mai mare! Vreau să avertizez că în aceste zile circulă tot felul de știri false propagate de tălpile roșii” (VIDEO)
15:05 - Aglomerație la secțiile de vot din București. Oamenii așteaptă zeci de minute, la coadă, pentru a-și exercita votul (VIDEO)
14:47 - Cea mai înaltă femeie din lume și cea mai scundă au stat față în față: „Avem lucruri în comun” (VIDEO)
14:44 - MAI a oferit ultimele detalii cu privire la ce incidente au avut loc în ziua alegerilor prezidențiale, până în ora 14: „Au fost sesizate 80 de posibile incidente, dintre care 43 sunt confirmate”
14:34 - Mesajul unui veteran de război, în vârstă de 100 ani, după ce a votat: “Acum există posibilitatea de a vota ceea ce dorești tu, fără niciun risc”
14:02 - David Popovici, mesaj pentru români după ce a votat la alegerile prezidențiale: „Implicați-vă!”