Fostul ambasador american Adrian Zuckerman susține că nu reprezintă controversatul proiectul imobiliar-mamut din Cluj, deși a participat la lansarea proiectului, fiind prezentat ca avocat al acestuia

Fostul ambasador american Adrian Zuckerman susține că nu reprezintă controversatul proiectul imobiliar-mamut din Cluj, deși a participat la lansarea proiectului, fiind prezentat ca avocat al acestuia
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite la București, a negat că el și DLA Piper, firma de avocatură la care este asociat, reprezintă proiectul imobiliar Smart City Development din Cluj. Zuckerman a participat la lansarea proiectului și a fost prezentat de organizatori ca avocat al acestuia, dar el susține că a mers pe șantier doar pentru a vedea cum se dezvoltă proiectul de două miliarde de dolari.

Adrian Zuckerman spune că nu reprezintă proiectul imobiliar Smart City Development din Cluj

„Contrar oricăror declarații făcute de oricine, nici eu și nici DLA Piper nu reprezentăm Smart City Development din Cluj. Nici eu și nici firma mea, DLA Piper, nu reprezentăm dezvoltatorul, acționarii, directorii, investitorii sau orice altă persoană implicată în proiect”, a transmis Adrian Zuckerman, printr-un comunicat citat de G4Media.

Acesta a mai susținut că a vizitat marți șantierul, dar doar pentru a vedea cum se dezvoltă acest proiect.

„Proiectul Smart City este susținut de Primăria Clujului și de primarul Emil Boc drept soluție la nevoile viitoare de creștere ale Clujului”, a mai precizat Zuckerman, în comunicatul citat de G4Media.

Realitatea.net a anunțat recent „Start pentru proiectul imobiliar gigant de aproape 2 miliarde de euro la Cluj-Napoca” – Transilvania Smart City. Consorțiul condus de Maricel Păcuraru, patronul Realitatea PLUS, împreună cu reprezentanții „Transilvania Smart City” au transmis că vor fi construite blocuri cu 12.000 de apartamente, care vor avea și servicii comerciale, medicale, de educație și chiar un studio de film.

Cartierul va fi ridicat pe strada Moș Ioan Roată, în veninătatea Pata Rât, locul în care trăiește cea mai săracă comunitate a orașului. Este și motivul pentru care asociațiile civice din Cluj au trimis o scrisoare deschisă către primarul Emil Boc și dezvoltatorii imobiliari prin care au solicitat o strategie concretă legată de oamenii care locuiesc la Pata Rât, invocând „suspiciunile de corupție care planează în jurul investitorilor imobiliari”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`