Fost şofer de tir, singurul candidat pentru funcţia de manager al Spitalului Municipal Câmpina, unitate suport COVID-19

Fost şofer de tir, singurul candidat pentru funcţia de manager al Spitalului Municipal Câmpina, unitate suport COVID-19
Foto: spitalcampina.ro

Gabriel Dima, fost viceprimar de comună și fost șofer de tir, acum ambulanțier în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, este singurul candidat care s-a înscris pentru funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpina, unitate suport COVID-19 din aprilie 2020, informează Adevărul. Medicul chirurg Călin Tiu a condus unitatea medicală în ultimii șapte ani, la finalul lunii îi expiră mandatul și nu mai vrea să candideze pentru încă unul. Dima a admis că CV-ul său e mult mai subțire decât al lui Tiu, dar a precizat că a „lucrat ca ambulanţier”.

Gabriel Dima, fost șofer de tir, singurul candidat la șefia Spitalului Municipal Câmpina

Potrivit Adevărul, Gabriel Dima a fost viceprimar al comunei prahovene Păuleşti, în perioada 2014 – 2015. El și-a încheiat mandatul mai devreme printr-un ordin al prefectului. În 2018, el s-a angajat ambulanțier la Serviciul de Ambulanţă Prahova, iar un an mai târziu a început cursurile de management şi perfecţionare în domeniul sanitar. Dima a lucrat câteva luni și ca șofer de tir.

Gabriel Dima a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti și a finalizat studiile de master la Facultatea de Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii ”Spiru Haret” din Bucureşti.

Contactat de Adevărul, Dima a admis că nu are CV-ul actualului manager, Călin Tiu, dar a precizat că a „lucrat ca ambulanţier”. El nu a știu să spună ce secţie funcţionează la etajul al patrulea al spitalului. Acolo este exact secţia Boli Interne, unde de aproape un an sunt internaţi pacienţii bolnavi de COVID-19 din întreg judeţul.

Cine este Călin Tiu, actualul manager al Spitalului Municipal Câmpina

Medicul chirurg Călin Tiu conduce unitatea medicală de șapte ani și nu mai vrea încă un mandat. „Consider că mi-am îndeplinit misiunea în cei şapte ani cât timp am fost la conducerea spitalului”, a declarat el, pentru Adevărul.

Tiu e medic militar, specialist în chirurgie generală, doctor în ştiinţe medicale, deţine atestate în ecografie generală, endoscopie digestivă diagnostică şi terapeutică, în chirurgie laparoscopică. El fost mai mulți ani şeful secţiei chirurgie din cadrul Spitalului Câmpina.

Examenul pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Municipal Câmpina va avea loc pe 8 februarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`