Fost ofițer DNA, urmărit penal și reținut pentru 24 de ore de procurorii anticorupție

Fost ofițer DNA, urmărit penal și reținut pentru 24 de ore de procurorii anticorupție
Foto: ziuaconstanta.ro

Procurorii anticorupție au decis începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a fostului ofițer DNA Dan Emil Manolachi, acuzat de infracțiune de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității și favorizare a făptuitorului.

Din rechizitoriul DNA, reiese că comisarul șef Dan Emil Manolachi, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA a fost delegat din data de 2 iulie 2012 să efectueze acte de cercetare într-un dosar aflat în instrumentare la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.

În baza atribuţiilor de serviciu şi a ordonanţei de delegare a procurorului, acesta a intrat în posesia informaţiilor existente în dosarul respectiv, date care nu erau destinate publicităţii.

Aceste informații reprezentau: conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative, informează Direcția Națională Anticorupție.

Informaţiile din dosarul respectiv au fost accesate de comisarul şef Manolachi Dan Emil, în virtutea atribuţiilor de serviciu, fiind transmise unui comisar al Gărzii Financiare – secţia Constanţa, Fronea Ciprian Mihail (suspect în prezenta cauză).

Acesta din urmă le-a transmis mai departe fostului comisar general Sorin Florea (suspect în prezenta cauză) care, prin intermediul subordonaţilor săi, comisari din cadrul structurii centrale Tomescu Eduard şi Buduleanu Mădălina (suspecţi în cauză), l-au încunoştinţat pe un coleg al lor despre existenţa unui dosar aflat în instrumentarea DNA în care acesta din urmă era vizat.

Persoana vizată a fost avertizată şi despre iminenţa realizării unui moment operativ de prindere în flagrant.
Informaţiile ce nu erau destinate publicităţii transmise pe circuitul prezentat anterior, i-au permis persoanei vizate, comisar din cadrul Gărzii Financiare – structura centrală, să evite prinderea în flagrant.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)