Fost manager al SJU Piatra Neamț, despre inițiativa privind construirea unui nou spital: Nu s-a mai rezolvat. Finanțarea o asigură Consiliul Județean. Probabil că factorul politic este cel care decide (VIDEO)

Fost manager al SJU Piatra Neamț, despre inițiativa privind construirea unui nou spital: Nu s-a mai rezolvat. Finanțarea o asigură Consiliul Județean. Probabil că factorul politic este cel care decide (VIDEO)

Codruț Munteanu, fost manager la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, a vorbit despre culisele inițiativei privind construirea unui nou spital, demers care „nu s-a mai rezolvat” în cele din urmă. Întrebat de ce nu s-a mai concretizat proiectul, el a explicat că „finanțarea o asigură” Consiliul Județean, motiv pentru care „probabil că factorul politic decide acest lucru”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Codruț Munteanu, fost manager la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în direct pe B1 TV

Întrebat de Silviu Mănăstire, duminică seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician”, de ce nu s-a concretizat inițiativa privind construirea unui nou spital la Piatra Neamț, deși s-a tot vehiculat acest lucru, Codruț Munteanu a răspuns: „Indiscutabil, este o mare tragedie și o suferință. (…) În ceea ce privește întrebarea dumneavoastră, planul de management pe care eu l-am depus pentru concurs era un plan care prevedea rezolvarea și soluții de manager pentru anumite probleme care erau la momentul actual – vorbim de iulie-august 2018. Aceste probleme au însemnat reabilitare, reamenajare, lucruri care înseamnă peticeală, lucru cu care eu nu am fost de acord, pentru că erau investiții inutile și care nu puteau duce decât la o situație de scurt timp, și nu cu bătaie lungă ca să se rezolve ceva, motiv pentru care lucrurile au îmbrăcat sau au luat o turnură un pic agresivă în momentul în care Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a fost vizitat pentru un control DSP de la Vaslui, care a pus în evidență foarte multe neconformități. Acela a fost momentul zero, în care împreună cu comitetul director și cu colegii am hotărât o discuție cu președintele Consiliului Județean. Explicația a fost foarte clară – vom face un spital nou. Această idee de a dărâma totul și de a face un spital nou, generos, care să cuprindă toate specialitățile și-a găsit la un moment dat exprimarea și într-o machetă care a fost făcută public. De aici și până la a se rezolva acest spital, calea a fost lungă și nu s-a mai rezolvat”.

Întrebat de ce „nu s-a mai rezolvat”, Codruț Munteanu a explicat: „Nu știu. Aceste lucruri țin de finanțare. Finanțarea o asigură Consiliul Județean. Probabil că factorul politic este cel care decide acest lucru. Managerul este prins într-o organigramă, între Consiliul de Administrație, care aparține Consiliului Județean, și comitetul director, deci managerul este omul care trebuie să vină cu soluții și cu proiecte cât se poate de eficiente pentru a putea controla și a gestiona o situație”.

Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a fost cuprinsă, sâmbătă seară, de un incendiu devastator în care și-au pierdut viața nu mai puțin de 10 persoane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`