Forțele Terestre Române au început procedurile de recepție calitativă și cantitativă a primului sistem de aeronave fără pilot

Forțele Terestre Române au început procedurile de recepție calitativă și cantitativă a primului sistem de aeronave fără pilot
Dronă Bayraktar. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că Forțele Terestre Române au început procedurile de recepție calitativă și cantitativă a echipamentelor primului sistem de aeronave fără pilot Bayraktar TB2.

Primul sistem de aeronave fără pilot, testat de Forțele Terestre Române

În decursul acestei săptămâni, Forțele Terestre Române au inițiat procedurile de recepție a echipamentelor primului sistem de aeronave fără pilot Bayraktar TB2.

„La încheierea acestei etape, estimată pentru finalul lunii în curs sau începutul lunii viitoare, vor putea fi executate primele zboruri de instrucţie operate de piloţi români cu aeronavele Bayraktar TB2 – care vor avea însemnele de apartenenţă ale Armatei României, cocarda tricoloră pe aripi şi înmatriculate ca aeronave de stat româneşti, ceea ce va marca intrarea oficială în înzestrare a acestui tip de capabilitate”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

De asemenea, achiziția acestor sisteme de aeronave fără echipaj uman la bord (UAS) Bayraktar TB2 face parte din Programul de transformare a Armatei Române până în 2040. Acesta are în vedere implementarea Țintelor de Capabilități ale României în cadrul procesului NATO de planificare a apărării.

„Intrarea în dotare a acestor sisteme contribuie la realizarea unor structuri de forţe flexibile, cu un spectru larg de capabilităţi specifice secolului XXI, cu mijloace care să îi asigure supravieţuirea în câmpul tactic, o cunoaştere situaţională extinsă şi o putere de foc mărită”, a mai transmis Ministerul Apărării.

În acest context, Armata continuă să cumpere echipamente și tehnică militară modernă, de ultimă generație, înalt tehnologizată, pentru a asigura capabilitățile necesare îndeplinirii misiunilor şi angajamentelor asumate față de NATO.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`