Formularul de intrare în România (PLF) devine funcțional începând de duminică. Cine trebuie să îl completeze și unde este disponibil (VIDEO)

Formularul de intrare în România (PLF) devine funcțional începând de duminică. Cine trebuie să îl completeze și unde este disponibil (VIDEO)

Formularul de intrare în România (PLF) va fi obligatoriu la intrarea în România, pentru toți cetățenii, indiferent de naționalitate, începând cu 20 decembrie. Acesta se va completa doar digital, în ultimele 24 de ore până la sosirea în țară. Documentul nu trebuie tipărit, ci va fi citit din aplicația de pe telefonul mobil de către dispozitivele Poliției de Frontieră.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a susținut o declarație de presă, în care a subliniat importanța noului  document.

„Începând cu data de 20 decembrie, toate persoanele care intră în ţară, cetățeni romani sau străinii trebuie să completeze formularul digital de intrare în România. Documentul este utilizat la nivelul a 18 state din U.E.
Acesta poate fi accesat şi completat pe platforma plf.gov.ro cu maxim 24 de ore înainte de a se prezenta la intrarea în România”, a declarat reprezentantul IGPF.

Formularul PLF va putea fi accesat începând cu 19 decembrie

Purtătorul de cuvânt al STS, Cătălin Chirică a anunțat că formular va putea fi completat începând cu 19 decembrie 2021, astfel încât cei care vor intra în România pe data de 20 decembrie, să îl aibă deja completat.

„Formularul digital de intrare în România va putea fi completat doar electronic, din aplicaţia plf.gov.ro, dezvoltată de STS pe baza cerinţelor operaționale stabilite de autoritățile medicale.

Aplică PLF va deveni operațional începând de mâine, 19 decembrie, astfel încât cei care vor intra în ţara în data de 20 decembrie, să aibă timp să completeze formularul.

Începând de mâine, de pe orice telefon, tableta său calculator, va putea fi aceasta aplicaţie.

Formularul cuprinde câmpuri obligatorii privind identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intra în ţară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile,adresa destinaţiei şi datele minorilor care îi însoțesc.

Formularul este foarte util simplu de utilizat de toate persoanele, însă în spate are o serie de interconectări cu sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră, cu aplicația Corona Forms, dar şi cu evidenta persoanelor.
Le reamintim oamenilor să completeze câmpurile cât mai corect, deoarece face legătura cu bazele de date ale statului şi va semnala orice greșeală”, a declarat reprezentatul STS.

Cum se completază formularul PLF?

„Înainte de a sosi în țară, cu câteva ore sau chiar câteva minute, se accesează aplicatia plf.gov.ro și se introduce o adresă de email. Mai departe, accesăm adresa de email, deschidem mesajul și intrăm în link-ul de accesare. Se completează similar cu aplicația de certificate digitale si va fi folosit ușor de orice persoană. Introducem toate datele in câmpurile obligatorii, iar ulterior salvam documentul. Odată salvat, nu mai poate fi editat. Dacă dorim să actualizăm datele, va trebuie să completăm un nou formular”, a declarat purtătorul de cuvânt al STS.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Amendă pentru persoanele care nu completează forumularul PLF

“Dacă persoana a completat PLF şi nu se impune carantina, aceasta trece prin punctul de frontieră fără alte măsuri. Dacă persoana a completat PLF şi se impune carantina în funcţie de zona sau ţara din care vine, DSP dispune măsura carantinării.  Persoana nu a completat PLF şi se impune carantina în funcţie de zona sau ţara din care vine. DSP dispune măsura carantinării, măsura se comunică judeţului şi persoana are obligaţia legală de a completa în termen de maxim 24 de ore de la data trecerii prin frontieră acest PLF. În caz contrar, DSP dispune sancţionarea contravenţională”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.
Pentru necompletarea formularului digital de intrare în România, este aplicată o amendă între 2.000 – 3.000 de lei.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)