Fondatorul celui mai mare lanț de spitale private din Turcia, miliardarul Aydinlar, vizită fulger în România, cu avionul personal, pentru a vedea clinici și spitale Regina Maria, vizate spre cumpărare

Fondatorul celui mai mare lanț de spitale private din Turcia, miliardarul Aydinlar, vizită fulger în România, cu avionul personal, pentru a vedea clinici și spitale Regina Maria, vizate spre cumpărare

Fondatorul celui mai mare lanț de spitale private din Turcia, miliardarul Mehmet Ali Aydinlar (67 de ani), a venit în România cu avionul personal pentru a vedea clinicile și spitalele rețelei Regina Maria din București, Cluj-Napoca și Timișoara, vizate spre cumpărare, potrivit Profit.ro.

Miliardarul Aydinlar, vizită fulger în România pentru a vedea clinici și spitale Regina Maria, vizate spre cumpărare

Astfel, în locul unor investitori de top din occident, primii interesați să achiziționeze Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria sunt oamenii de afaceri turci.

Potențiala tranzacție ne amintește de modul cum se fac afaceri în fotbal, unde este o practică deja ca fotbaliști talentati să ajungă la cluburi din Arabia Saudită, modeste ca performanță, dar potente financiar, în detrimentul unor echipe de top din Occident.

Nu ar fi o premieră pentru România, având în veedere că la finalul anului 2022, Spitalul de oncologie Monza, parte a grupului italian Policlinico di Monza, a fost vândut grupului turc Memorial Hospitals.

Mehmet Ali Aydinlar (67 de ani), fondator și președinte CA al celui mai mare lanț de spitale private din Turcia, Acibadem Healthcare Group, a efectuat vizita fulger în contextul în care Fondul de investiții Mid Europa Partners, unul dintre cei mai mari investitori financiari din România, a reluat demersurile de vânzare a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Într-un tur de forță ce amintește de negocierea transferurilor de fotbaliști, Aydinlar, a venit cu avionul personal în România pentru a vedea cu ochii săi clinicile și spitalele Regina Maria, vizate spre cumpărare din cele trei orașe, în doar trei zile, conform informațiilor Profit.ro, obținute și cu sprijinul Boarding Pass.

De altfel, Mehmet Ali Aydinlar a și fost președinte al Federației Turce de Fotbal (29 iunie 2011 – 31 ianuarie 2012).

După ce a atras finanțare de la Abraaj Capital, în 2008, Fondul suveran al Malaeziei și IHH Healthcare Berhad, cu sediul în Kuala Lumpur (care deține astăzi 90% din acțiuni), în 2012, Aydinlar păstrează în continuare 10% din Acibadem, fiind și președinte al Consiliului de Administrație.

În ceea ce privește grupul Acibadem, acesta s-a extins deja în Țările de Jos, Bulgaria, Macedonia, Serbia și Irak.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`