Folosirea uneltelor de pescuit tip setcă, interzisă în Delta Dunării / Care este motivul deciziei

Folosirea uneltelor de pescuit tip setcă, interzisă în Delta Dunării / Care este motivul deciziei

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunțat interzicerea folosirii năvoadelor și a setcilor pe teritoriul rezervației, precum și în complexul Razim-Sinoe și în lacurile litorale. Această decizie a fost luată din cauza nivelului scăzut al fluviului și va intra în vigoare începând cu data de 14 octombrie. Interdicția va fi suspendată când nivelul apelor Dunării la Tulcea va depăși 50 de centimetri, relatează G4Media.ro.

Cota Dunării a coborât sub 50 de centimetri la Tulcea

„Începând cu data de 14 octombrie, ora 00,00, se aplică prevederile articolului ante-menţionat, astfel încât toţi pescarii trebuie să extragă, în termenul prevăzut, uneltele de pescuit ce urmează a fi interzise”, se arată în informarea ARBDD.

Decizia de a interzice folosirea năvoadelor și a setcilor are ca principal scop protejarea ecosistemului din Delta Dunării. Aceste unelte de pescuit, care sunt eficiente, au fost utilizate tradițional în comunitățile izolate din rezervație, în special pe malul complexului Razim-Sinoe. Cu toate acestea, nivelul scăzut al fluviului a determinat autoritățile să ia această măsură temporară pentru a asigura conservarea mediului înconjurător.

ARBDD va monitoriza evoluția cotelor fluviului și va comunica informații cu privire la ridicarea interdicției atunci când nivelul apelor Dunării va depăși 50 de centimetri. Până atunci, toți pescarii trebuie să respecte această interdicție și să extrag uneltele de pescuit afectate în termenul prevăzut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`