Apelul autorităților la izolare, ignorat total în Focșani: Icoană Făcătoare de Minuni, plimbată prin oraș. Mai mulți oameni s-au strâns să atingă mașina (VIDEO)

Apelul autorităților la izolare, ignorat total în Focșani: Icoană Făcătoare de Minuni, plimbată prin oraș. Mai mulți oameni s-au strâns să atingă mașina (VIDEO)
Foto: Captură Video Vrancea24

În România a fost decretată stare de urgență din cauza noului coronavirus, iar autoritățile fac apeluri repetate la populație să rămână în case și să evite pe cât posibil contactele sociale, pentru a preveni răspândirea bolii. În Focșani, însă, mai marii bisericii au alte planuri.

Sâmbătă, la îndemnul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Icoana Făcătoare de Minuni de la Dălhăuți a fost plimbată pe bulevardul principal din Focșani și s-a oprit pentru scurte momente în dreptul bisericilor aflate la stradă. Pe traseu, mai multe persoane, unele ieșite din biserici, s-au apropiat să atingă mașina și rama icoanei.

Icoana Maicii Domnului a fost plimbată într-un autoturism de teren, iar în altă mașină au fost instalate boxe audio, de unde au răsunat la volum maxim cântece religioase.

Sursă Video: Vrancea24

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sâmbătă, Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că autoritățile iau în considerare izolarea bătrânilor la domiciliu și că transmiterea intracomunitară a coronavirusului în România este o realitate.

„Problema transmiterii intracomunitare este o realitate. Ne confruntăm cu această situație, în care virusul e luat de la un pacient la altul. Un rezervor interior în România de coronavirus există, a venit din vestul Europei în primul rând și a putut fi controlat parțial, dar cei care au venit îl răspândesc. Este motivul pentru care e imperios necesar să limităm contactul, ne punem problema izolării lor în primul rând la domiciliu, dar acest lucru intră în sferă Ministerului de Interne”, a explicat secretarul de stat.

Autoritățile au îndemnat populația în nenumărate rânduri să evite contactele sociale și să stea pe cât posibil acasă.

Chiar vineri, președintele Klaus Iohannis declara: „Protejați-vă pe voi și pe cei dragi, păstrați distanța, iar dacă vă întâlniți, nu vă mai strângeți mâna, nu vă mai îmbrățișați, nu vă expuneți și nu îi expuneți pe ceilalți pericolului infectării! Contează enorm ca fiecare dintre noi să urmeze întocmai regulile impuse de autorități!”.

„E vital să limităm răspândirea coronavirusului, pentru a le da răgaz medicilor. Contează enorm ca fiecare dintre noi să urmeze întocmai regulile impuse de autorități”, a insistat șeful statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`