Focar de variolă ovină și caprină în Bulgaria. Toate mașinile care vor intra în România vor fi dezinfectate

Focar de variolă ovină și caprină în Bulgaria. Toate mașinile care vor intra în România vor fi dezinfectate
Foto: politiadefrontiera.ro

Un focar de variolă ovină și caprină a fost confirmat în Straldzha, din Bulgaria, iar autoritățile române au convocat o ședință pentru a stabili măsurile care trebuiesc luate.

Măsurile luate de autoritățile române

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a convocat de urgență Centrul Național de Combatere a Bolilor (CNCB) pentru a lua decizii pentru a proteja sectorul zootehnic din România și pentru a stabili măsuri de prevenție și de control al variolei, scrie Știripesurse.

Astfel, la toate punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria va fi personal veterinar care să asigure controlul mijloacelor de transport al animalelor vii și al produselor de origine animală care intră în România din Bulgaria.

În plus, fermierii și transportatorii vor fi informați despre riscul răspândirii variolei la oi și capre, dar și despre măsurile preventive obligatorii.

„Prezenta decizie va produce efecte timp de 30 de zile de la data emiterii acesteia. Pe această cale, ANSVSA solicită operatorilor economici din România implicați în activitatea de comerț cu rumegătoare să acorde maximă atenție instrucțiunilor transmise de ANSVSA prin intermediul DSVSA județene, pentru a-și proteja efectivele de rumegătoare mici de această boală. Orice suspiciune de boală trebuie notificată în cel mai scurt timp DSVSA județene”, informează ANSVSA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)