Focar de pesta în Timiș: 11.000 de oi au fost eutanasiate

Focar de pesta în Timiș: 11.000 de oi au fost eutanasiate
Sursa foto: Freepik

Un focar de pestă a micilor rumegătoare a fost confirmat la o fermă din Timiș. Peste 11.000 de oi au fost eutanasiate la o stână din Jamu Mare, anunță Rador.

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș au instaurat un perimetru de protecție și au asanat focarul.

“Până la acest moment, nu avem semnale de cazuri de noi îmbolnăviri la ovinele și ca caprinele din județ. De asemenea, vreau să vă informez că s-a instaurat o zonă de protecție în jurul focarului, adică 0-3 km localitatea Clopodia și Jamu Mare și o zonă de supraveghere de 25 km în jurul focarului. Până la această oră, nu avem semnale de boală. Am asanat tot focarul, nu mai avem animale care ar putea propaga virusul de acolo, s-au făcut primele dezinfecții preliminară, iar DSV Timiș, prin medicii oficiali, sunt în stand-by”, spune Marian Fechete, director asjunct al DSVSA Timiș.

Focarul din Clopodia, Jamu Mare, este al treilea de pe teritoriul țării. Deocamdată nu se cunosc metode de profilaxie. Boala se ia prin contact direct de la un animal bolnav la unul sănătos.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:44 - Radu Miruță: Nicușor Dan nu poate fi dezlipit de USR / Rareș Bogdan mai mult decât un gogoșar din ăsta gonflat artificial, pe care nu îl mai ia nimeni în calcul, nu reprezintă nimic / Ciucă nu are un mesaj credibil anti-PSD (VIDEO)
19:25 - Marcel Ciolacu, după vizita în Pechea: Sunt peste 5.000 de case afectate. Le vom reface pe toate / Patru clădiri modulare pentru elevii din județul Galați afectați de inundații (FOTO, VIDEO)
19:03 - Al șaselea deces pe fondul inundațiilor din județul Galați. Victima a fost identificată la Suhurlui
18:45 - A nins pe Transalpina! Sfaturile salvamontiștilor pentru șoferi (FOTO)
18:27 - Bărbat reținut după ce și-a bătut mama cu sălbăticie în plină stradă. Femeia a fost transportată la spital
18:11 - Mircea Fechet: Precipitațiile vor urca cel mai probabil în județele Iași, Botoșani, e posibil să avem zone afectate și la Suceava și Neamț. Suntem în alertă
17:49 - Premierul a fost la Pechea, una dintre localitățile lovite de inundații. Marcel Ciolacu i-a îmbrățișat pe localnici și a anunțat noi ajutoare: „E greu să vezi disperarea celor care, peste noapte, au rămas fără agoniseala de o viață!” (FOTO, VIDEO)
17:26 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu, despre „religiozitatea epidermică”: Un tablou actual în care se mișcă foarte multe persoane (VIDEO)
17:09 - Cetățeni americani și europeni arestați în Venezuela după un presupus complot pentru uciderea președintelui Nicolas Maduro
16:50 - Marcel Ciolacu: Voi continua să merg în localitățile afectate de inundații și să văd cum îi putem ajuta mai mult pe oamenii de acolo