UPDATE // Focar de COVID-19 în București. Peste 100 de muncitori ar fi izolați, după ce 32 dintre ei au primit rezultat pozitiv la testul pentru COVID-19 (VIDEO)

UPDATE // Focar de COVID-19 în București. Peste 100 de muncitori ar fi izolați, după ce 32 dintre ei au primit rezultat pozitiv la testul pentru COVID-19 (VIDEO)
Foto: Hepta

UPDATE // 18:40Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a întrunit la Prefectura Capitalei pentru a stabili ce se întâmplă mai departe cu muncitorii străini luați de pe șantierul din Sectorul 4. „În curs este o anchetă a DPS și ea va stabili cum s-au îmbolnăvit și care au fost contacții, alții decât colegii de serviciu. Ceea ce vă pot spune este că s-au luat toate măsurile instituționale, atât pentru acordarea de asistență medicală pentru cei 32 confirmați deja cu COVID, cât și pentru contacții acestora. Ei sunt bine îngrijiți, au absolut tot ce le trebuie, inclusiv consiliere psihologică în acest moment. La ora ora 16.00 s-a încheiat acțiunea și autocarele au plecat spre locul de carantinare, este în Sectorul 3, atât vă pot spune. În seara aceasta vor fi testați de DSP, cea care va efectua și o anchetă, ca să vadă eventual alți contacți. (…) S-au dispus anchete, se vor efectua de către Inspecția Muncii, de către Direcția Generală de Imigrări să vedem ce s-a întâmplat. Există suspiciunea că erau mutați dintr-o parte în alta, fără ca Direcția Generală de Imigrări să știe acest lucru. Ea este cea care ține evidenția muncitorilor extracomunitari, dar până atunci există doar suspiciuni.”, a declarat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

UPDATE // 17:40Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei și Primăriei Sectorului 4,În momentul de față, 32 de muncitori au fost confirmați pozitiv cu noul tip de coronavirus. Aceștia sunt internați și primesc îngrijire medicală la Spitalul Modular Covid din Pipera, construit de Primăria Capitalei.
Totodată, alți 78 de muncitori, care lucrau pe același șantier, sunt cazați în spațiile puse la dispoziție de Primăria Municipiului București, urmând să respecte regulile ce se impun, în funcție de evoluția viitoare a stării lor de sănătate.

UPDATE // 15:30Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei și Primăriei Sectorului 4, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică, autoritatea locală pune la dispoziția oamenilor care lucrau pe respectivul șantier, 28 de locuri în Centrul de Primire în Regim de Urgență, situat în Str. Tg. Frumos, Sector 4, unde aceștia vor putea locui în următoarea perioadă, beneficiind de toate condițiile igienico-sanitare necesare, pe timpul carantinei instituționalizate. Ceilalți muncitori vor fi cazați în spații similare, puse la dispoziție de Primăria Capitalei, urmând să respecte regulile ce se impun, în funcție de evoluția viitoare a stării lor de sănătate.

UPDATE // Un număr de 32 de muncitor nepalezi și indieni au fost testați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS CoV-2. Aceștia au fost preluați cu un autocar și internați în spital. Cei infectați, care fac parte dintr-un grup de 108 muncitori lucrează la construcția unui ansamblu rezidențial din zona metalurgiei. Ei au povestit că stau în condiții inumane, chiar și câte 10 într-o baracă. De acolo ar fi luat și virusul. Primele două cazuri de infectare în șantier ar fi apărut în urmă cu o săptămână. Muncitorii care au fost depistați pozitiv au fost izolați, iar peste 100 de persoane, care au intrat în contact cu ceilalți, urmează să fie testate, pentru a vedea câte au luat virusul de la colegi.

Oamenii care locuiesc în zona șantierului sunt disperați. Polițiștii și jandarmii au păzit șantierul iar o echipă de la DSP a venit să le ofere combinezoane și mănuși de protecție. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a ajuns la fața locului pentru a vedea cum stau lucrurile:

„Avem în primul rând o problemă de sănătate și DSP București este deja implicată pentru a găsi soluții, încă din cursul nopții și din cursul zilei trecute luse deja primele măsuri și am să vă rog să vă adresați acesteia pentru răspunsuri, eu am vrut să îmi culeg primele informații din teren, ca să înțeleg mai bine”, a explicat Violeta Alexandru.

O anchetă epidemiologică aflată în curs va stabili care este starea muncitorilor de pe șantier. În total 120 de angajați din India lucrează pe acest șantier din Capitală.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Un focar uriaș de coronavirus ar fi fost depistat în București. Peste 100 de muncitori străini de pe un șantier aufostizolați, după ce 32 dintre ei ar fi fost testat pozitiv la testul pentru COVID-19.

În prezent, șantierul este păzit de jandarmi. Despre caz a aflst și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a vizitat șantierul azi noapte.

Muncitorii sunt izolați pe șantier și păziți de jandarmi

În aceste momente toți muncitorii au fost izolați pe șantier, sunt acolo sub pază tocmai pentru a se asigura autoritățile că nu pleacă, însă aceștia au apă și mâncare, iar în cursul acestei zile urmează să fie făcută și o anchetă epidemiologică. Este vorba de peste 100 de muncitori care se află pe acest șantier, iar o parte dintre ei au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.

Ministrul Muncii a vizitat șantierl noaptea trecută

Noaptea trecută a mers la fața locului și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, cunoaște situația, iar acum cazul le revine autorităților, Direcția de Sănătate Publică, care trebuie să înceapă o anchetă epidemiologică și să ia toate deciziile la fața locului. Cel puțin până când se va rezolva această situație, lucrările de pe șantier vor fi sistate.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`