Focar de coronavirus la un centru de dializă din Ploiești. În Prahova, spitalele sunt aproape pline de bolnavi de COVID-19

Focar de coronavirus la un centru de dializă din Ploiești. În Prahova, spitalele sunt aproape pline de bolnavi de COVID-19
Foto: Inquam Photos / George Călin

Bogdan Nica, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova, a anunțat miercuri că spitalele din județ sunt aproape să atingă capacitatea maximă de internare a pacienților confirmați cu COVID-19. Tot atunci, oficialul a precizat că a fost descoperit un nou focar de infecții cu coronavirus, în condițiile în care 35 de la un centru de dializă privat din Ploiești 35 persoane au fost depistate cu SARS-CoV-2, transmite Agerpres.

Focar de coronavirus la un centru de dializă din Ploiești

„De trei zile suntem martorii acestui val (…). În ultima zi a stării de urgenţă aveam 76 de îmbolnăviri şi 5 sau 6 decese. Astăzi, 243 sunt în spital şi am trecut demult de 400. Deci am 100 şi ceva de bolnavi internaţi în ultimele 10 zile”, a spus directorul DSP.

Luna trecută, câteva spitale majore din Capitală anunțau că sunt pline de bolnavi de COVID-19 – este vorba despre două unități din prima linie a luptei cu pandemia, Spitalul Victor Babeș și Institutul Matei Balș. Se pare că situația este asemănătoare și în alte județe, pentru că Bogdan Nica a raportat o problemă asemănătoare în Prahova, care se află aproape de atingerea capacității maxime de internare a pacienților cu SARS-CoV-2.

În Prahova, spitalele sunt aproape pline de bolnavi de COVID-19

„Mai mult de 300 de paturi în Prahova nu avem de unde să luăm. 243 cazuri sunt pozitive acum, inclusiv cei 38 de la dializă, 217 sunt internaţi, 26 în curs de internare. Mai sunt 18 suspecţi la CFR şi 10 suspecţi la UPU”, a declarat sursa citată.

Ministrul Sănătății, despre situația de moment din România

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat că de două săptămâni „suntem la o creștere a numărului de cazuri”, dar a explicat că situația încă poate fi gestionată cu succes. Demnitarul a reiterat cât este de important ca populația să respecte normele și recomandările sanitare.

„Suntem de două săptămâni la o creştere a numărului de cazuri, dar putem gestiona aceste cazuri. Ar trebui, totuşi, ca cei care şi-au asumat măsurile de relaxare, dincolo de Guvern sau Ministerul Sănătăţii, să le şi resecte. Recomand, în continuare, precauţie, reguli de igienă, distanţare fizică, purtarea măştii în spaţii închise sau în mijloace de transport în comun. Avem şi astăzi 388 de cazuri, avem şi astăzi 205 cazuri în Terapie intensivă, avem prezenţă în Urgenţe, avem oraşe şi spitale care au Terapiile intensive pline şi trebuie să transferăm în altă parte. Cred că ne-am relaxat un pic cam devreme”, a declarat Nelu Tătaru, la TVR 1, marţi seara, potrivitNews.ro.

Ministrul Sănătății a reamintit că a patra etapă de relaxare a restricțiilor, care fusese programată pentru 1 iulie,a fost amânată.

„Am evaluat evoluţia numărului de cazuri, ieri (luni – n.r.) a avut loc şedinţa Grupului tehnico-ştiinţific, iar recomandarea pe care am avut-o a fost de a amâna relaxările pe care le programasem pentru 1 iulie. La fel, în baza acestor recomandări, hotărârea CNSU a salutat aseară amânarea acestor măsuri de relaxare. Avem de două săptămâni o creştere a numărului de cazuri, au fost şi două zile când am avut peste 400 de cazuri, dar ce e mai important este că avem nişte cazuri grave sau critice, cu creştere, de peste 200 a cazurilor din Terapie intensivă. (…) Avem o transmitere comunitară, avem o reacutizare a vechilor focare şi în acelaşi timp avem nerespectarea regulilor”, a declarat Nelu Tătaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)