Focar de coronavirus în Galați: Dosar penal pe numele directoarei Centrului privat de îngrijire a bătrânilor, unde au fost depistate 34 de cazuri de COVID-19

Focar de coronavirus în Galați: Dosar penal pe numele directoarei Centrului privat de îngrijire a bătrânilor, unde au fost depistate 34 de cazuri de COVID-19

Un nou focar de coronavirus a izbucnit la Galați, la centrul privat de Îngrijiri „Sf. Ilie”, unde au fost înregistrate nu mai puțin de 34 de cazuri de coronavirus. În acest context parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pe numele directoarei Centrului .

Aceasta este acuzată de către procurori că nu s-a autoizolat la domiciliu, după ce a intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus. Mai mult, aceasta a continuar să se prezinte la serviciu și a intrat în contact cu o parte din cele 130 de persoane vârstnice aflate în centru, scrie Agerpres.

Directoarea centrului ar fi intrat în contact cu o persoană reîntoarsă în ţară dintr-un stat aflat pe lista celor celor cu peste 500 cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus Covid 19. Procurorii precizează că ea a nu a luat toate măsurile legale pentru prevenirea şi combaterea bolilor.

În acest caz s-a autosesizat și DSP Galați care a oferit marți detalii. Directoarea centrului de bătrâni a răspândit noul coronavirus după ce a intrat în contact cu soțul ei, întors dintr-o zonă afectată puternic de COVID-19, anume Turcia. Soțul acesteia a murit din cauza noului coronavirus pe data de 3 aprilie.

Conform DSP Galaţi, la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni „Sf. Ilie” din municipiul Galaţi sunt 34 de persoane infectate cu noul coronavirus, 25 fiind vârstnici care erau internaţi în cămin, iar nouă reprezintă personalul unităţii şi cadre medicale care lucrează în centru.

Toţi cei 130 de bătrâni internaţi la cămin au fost testaţi, iar cei infectaţi cu noul coronavirus au fost transferaţi la spitalele de Boli Infecţioase şi CFR.

Un nou focar de infecție a izbucnit în Galați

Săptămâna trecută a izbucnit un nou focar de infecție cu noul coronavirus în Galați, când mai mulţi bătrâni au început să prezinte simptome de infectare. În aceste condiții DSP a efectuat o anchetă epidemiologică, în urma căreia a rezultat că noul coronavirus a fost adus în cămin de directoarea centrului, cea care deține de fapt centrul Sf Ilie din Galați.

„Pornind de la doamna director a căminului, care acum este internată la Spitalul de Boli Infecţioase, contact cu caz confirmat, soţul ei, întors din Turcia, în data de 20 martie, care ulterior a decedat în 3 aprilie. Pe 1 aprilie, nouă persoane din centru au devenit simptomatice, motiv pentru care s-au recoltat probe şi s-au confirmat patru cazuri, pe 4 aprilie”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, pentru presa locală.

Până luni la prânz, 29 persoane au fost infectate cu coronavirus. Dintre aceștia, doi bărbaţi, de 74, respectiv, 82 de ani, au decedat, iar restul sunt internaţi în spital.

Bilanțul infectărilor, în continuă creștere în România

Autoritățile române au anunțat, marți, alte 13 decese printre pacienții infectați cu noul tip de coronavirus din România. Astfel, bilanțul național al fatalităților a urcat la 197. Cele mai recente victime proveneau din Suceava, Arad și Sibiu.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus a ajuns în România la 4.417. Un număr de 360 de noi cazuri au fost raportate. 460 de persoane au fost declarate vindecate și externate, dar 274 pacienți suntla Terapie Intensivă. Peste 25.000 de oameni sunt în carantină și alți peste 91.000 în izolare la domiciliu. Au fost deschise 326 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cuantumul amenzilor se ridică la 16,5 milioane de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`