Florinela Georgescu (ANM), pe B1 TV: „Avem recorduri la unele stații meteo. Zilele acestea ne așteaptă chiar și 42 de grade” / Când mai scad temperaturile (VIDEO)

Florinela Georgescu (ANM), pe B1 TV: „Avem recorduri la unele stații meteo. Zilele acestea ne așteaptă chiar și 42 de grade” / Când mai scad temperaturile (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

Florinela Georgescu, director executiv ANM, a declarat, pentru B1 TV, că valul de căldură se va mai manifesta și luni și marți, în sudul țării chiar și miercuri. Va urma apoi o scurtă perioadă de instabilitate atmosferică, iar aceasta va duce la o oarecare scădere a temperaturilor. De duminică, însă, se va încălzi din nou.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Temperaturi de 40-42 de grade zilele acestea

„Așteptăm ca maximum de intensitate a valului de căldură pe care-l traversăm să fie azi și mâine, posibil pentru partea de sud a țării chiar și miercuri.

Azi și mâine, deocamdată, temperaturile maxime urmează a se încadra, în general, între 37 și 41 de grade. Sunt temperaturi foarte ridicate pentru toate zonele țării. E o caracteristică a valului de căldură pe care-l traversăm aceea că afectează absolut toate regiunile țării, indiferent de zonă sau altitudine.

Temperaturile cele mai ridicate urmează a se înregistra, la fel ca zilele trecute, în regiunile din sud și vest a teritoriului, în zonele de câmpie și de deal. Acele 40-41 de grade, poate cu totul izolat chiar 42 de grade, urmând a se înregistra cel mai probabil în Oltenia și Muntenia. Dar foarte multe valori de temperatură așteptă a se situa în jurul a 38-39 de grade chiar și în regiunile din nordul teritoriului”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv ANM.

Aceasta a mai afirmat că e foarte posibil ca în sud să fie extins codul roșu de caniculă și pentru ziua de miercuri.

Recorduri de temperatură la unele stații meteo

„Pe de altă parte, și instabilitatea atmosferică o așteptăm a fi una în accentuare începând cu ziua de miercuri. Până atunci, sau inclusiv miercuri pentru partea de sud a țării, temperaturile sunt foarte ridicate. La unele statii meteorologice deja am avut recorduri pentru această perioadă. E posibil ca unele dintre aceste recorduri să se constituie azi și mâine în recorduri absolute pentru stațiile menteo respective.

E adevărat că e mai puțin probabil să depășim pragul de 43,5 – 44 de grade unde se situează cele mai ridicate temperaturi, dar valul acesta de căldură care a impus codul acesta roșu atât de extins e unul deosebit de intens și de îndelungat, pentru că e posibil ca, cu mici variații determinate de instabilitatea atmosferică, să rămânem cu canicula și disconfortul termic foarte accentuat până la finalul acestei săptămâni cel puțin”, a mai afirmat Florinela Georgescu.

Aceasta a mai susținut că e o premieră prelungirea codului roșu și extinderea lui chiar și pe litoral.

„Zilele acestea, temperaturile cele mai ridicate s-au situat în jurul a 40-41 de grade, așa cum așteptăm a înregistra valori și azi și mâine. Cum spuneam, nu e exclus ca la unele stații meteo să ne apropiem de 42 de grade”, a mai afirmat directorul executiv al ANM.

Georgescu (ANM), despre instabilitatea atmosferică

„Instabilitatea atmosferică e în accentuare începând de miercuri. Vor fi fenomene asociate instabilității în toată țara, ceea ce va duce la o oarecare scădere a temperaturilor în zilele de joi și vineri.

Pe de altă parte, semnalele pe care le avem acum sunt că duminică temperatura ar putea să crească din nou. Nu e ceva chiar de neașteptat, pentru că ne aflăm în luna cea mai călduroasă a anului”, a mai declarat Florinela Georgescu, director executiv ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:59 - Un bărbat şi o femeie din Ilfov, cercetaţi după ce ar fi incendiat o locuinţă şi ar fi furat banii din imobil
11:54 - Demi Moore spune că după ce a primit 12,5 milioane de dolari pentru filmul „Striptease” a fost atacată pentru că ar fi câștigat la fel ca bărbații actori
11:48 - Radu Drăgușin, criticat de presa din Anglia după neatenția de la golul primit de Tottenham: „Părea ruginit”
11:36 - Un avion al companiei Delta Airlines s-a depresurizat. „Mi-am atins urechea şi am văzut sânge țâșnind”
11:23 - PSD decide luni dacă susține amendamentul care i-ar permite lui Iohannis să candideze la parlamentare. Mihai Tudose: I-a dat serviciu lui Ciucă de câteva ori și Ciucă îi întoarce acum favoarea (VIDEO)
11:09 - Nintendo dă în judecată o firmă de jocuri video pentru jocul Palworld supranumit „Pokemon cu arme”
11:05 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Nicușor Dan: „Vom crea o conectare intituțională între Primăria Generală și Guvernul României” (VIDEO)
11:03 - Un elev de 10 ani de la școala japoneză din China a murit după ce a fost înjunghiat
10:59 - Nicușor Dan, despre planșeul Unirii: Anticipăm că nu va fi nevoie de blocarea traficului prin pasaj / Pasajul Lujerului, Pasajul Obor și podul de pe București-Ploiești sunt mai rele / Inadvertență în documentația depusă de PS4 (VIDEO)
10:46 - 7 judeţe intră sub cod galben de ploi până la ora 21. Zonele vizate de averse însemnate cantitativ