Florinela Georgescu (ANM) confirmă că anotimpul rece își intră în drepturi. Zonele pentru care sunt anunțate precipitații și ninsori (VIDEO)

Florinela Georgescu (ANM) confirmă că anotimpul rece își intră în drepturi. Zonele pentru care sunt anunțate precipitații și ninsori (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Directoarea executivă a ANM, Florinela Georgescu, a oferit detalii despre evoluția condițiilor meteo, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a confirmat că anotimpul rece își intră în drepturi.

Florinela Georgescu (ANM), pe B1 TV, despre evoluția condițiilor meteo

Întrebată dacă putem vorbi despre o intrare în drepturi a anotimpului rece, directoarea executivă a ANM a confirmat: „Da, putem spune categoric că în această săptămână vremea evoluează așa cum ar trebui să fie spre sfârșitul lunii noiembrie, cu episoade cu precipitații în toate regiunile țării, precipitații care în zona montană, și, prin aceasta, înțeleg și dealurile subcarpatice, precipitațiile mixte și ninsorile, sigur, la înălțimi, la peste 1.400 de metri, ninsoare, categoric”.

„Mai degrabă astăzi precipitații pe arii mai extinse și poimâine, din nou. Deosebirea este că astăzi, pe fondul unor temperaturi normale pentru această perioadă, astfel încât în zonele mai înalte vor predomina ninsorile. De mâine și mai ales vineri așteptăm o încălzire vremii și atunci posibil să fie mai multă ploaie”, a continuat meterologul.

„Prin «încălzire a vremii», înțeleg o creștere de la maximele pe care le așteptăm astăzi, între 4 și 13 grade, la valori care să ajungă vineri spre 15-16 grade în partea de sud a țării. Trebuie să vă mai spun că la munte, mai ales în zona înaltă, vor fi și intensificări ale vântului care, asociate ninsorilor, vor genera viscol – și acest tablou cu vreme schimbătoare și cu precipitații mixte posibil să se întindă, să dureze cel puțin până la sfârșitul acestei luni”, a adăugat Florinela Georgescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`