Florin Vîlnei (Smart Lex), despre accidentul tragic de la 2 Mai: „Aici vorbim despre o lipsă de profesionalism, de o indolență, de o nepăsare a unor oameni care trebuiau să aplice legea”

Florin Vîlnei (Smart Lex), despre accidentul tragic de la 2 Mai: Aici vorbim despre o lipsă de profesionalism, de o indolență, de o nepăsare a unor oameni care trebuiau să aplice legea

Florin Vîlnei, președintele Federației Sindicale Smart Lex, a comentat într-o intervenție pentru emisiunea News Pass, cu Laura Chiriac, cazul tânărului care a ucis două persoane în timp ce conducea un autoturism aflat sub influența drogurilor. Florin Vîlnei i-a condamnat pe polițiștii care anterior accidentului l-au oprit pe tânăr dar nu au luat măsurile potrivite care ar fi putut preveni tragedia:

„Lucrurile astea le spunem de ani de zile, să nu mai dăm voie să intre în această instituție a MAI doar printr-o singură modalitate, instituția de învățământ. Să vedem cum îi profesionalizăm. Aici vorbim despre o lipsă de profesionalism, de o indolență, de o nepăsare a unor oameni care trebuia să aplice legea. Nu să zică, stai un pic, lasă-l, e noapte, dă-i drumul, de ce să mă mai complic eu cu el, de ce să mai fac hârtii?

Pe de altă parte, avem nenumărat exemple, unele au fost prezentate public, pe unele am încercat să le prezentăm și noi. De ce luăm cu atât exces de zel anumite măsuri, din pucntul de vedere al contravențiilor, al participării la trafic, împotriva unor persoane care, din punctul meu de vedere se puteau rezolva lucrurile printr-un avertisment. Pe de o parte ne uităm cine e la volan, inventăm tot felul de povești, pe de altă parte ne uităm în astfel de cazuri unde trebuiau să ia măsuri pe loc”.

Acesta a mai spus că oamenii onești din Poliție trebuie să își facă singuri curățenie pentru a scăpa de polițiștii care nu își fac datoria:

„Nu mai trebuie să acoperim mizeria pe care stăm. În Poliția Română sunt foarte mulți oameni care își fac datoria, așa cum spune legea. Dar mai avem și uscături. Împotriva acestora trebuei să luăm cele mai bune măsuri și să ne curățăm singuri. Într-o astfel de situație nici nu trebuie să mai existe act de discuție.

De ce nu au aplicat legea, de ce nu i-au luat plăcuțele, de ce nu au imobilizat autoturismul? De ce? Să iasă public colegii și să ne spună lucrul acesta pentru că în spate vorbim de o tragedie. Dar oare Parchetul se gândește să îi tragă la răspundere penală exstinsă cu privire la cei care trebuia să aplice legea și că nu s-a aplicat măsura potrivită?”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`