Florin Petre (BOR), despre Sfânta Lumină: Fiecare dintre noi simțim nevoia de lucruri palpabile, de lucruri uneori raționale care să ne întărească și mai mult în credință (VIDEO)

Florin Petre (BOR), despre Sfânta Lumină: Fiecare dintre noi simțim nevoia de lucruri palpabile, de lucruri uneori raționale care să ne întărească și mai mult în credință (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Fiecare dintre noi simțim nevoia de lucruri palpabile, de lucruri uneori raționale care să ne întărească și mai mult în credință, a declarat diaconul Florin Petre, secretar patriarhal în cadrul Biroului de Presă al Patriarhiei Române, sâmbătă, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, acolo unde a comentat aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim în România.

Florin Petre (BOR), pe B1 TV, despre aducerea Sfintei Lumini în România

Întrebat de când se aduce Sfânta Lumină în țara noastră, reprezentantul BOR a explicat: „Este o tradiție destul de veche. Această tradiție a aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inaugurată de către Părintele Patriarh Daniel în anul 2009. Este o tradiție importantă deoarece ne arată nouă tuturor faptul că așteptarea Sfintei Lumini este de fapt așteptarea lui Hristos”.

„Ar trebui să vorbim practic despre faptul că în fiecare duminică la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie noi ne întâlnim autentic cu Hristos, prin Sfânta Euharistie, însă iată, an de an, avem acest reper, Paștele cel Mare. Părinții Bisericii vorbesc de Paștele cel Mic în fiecare duminică și de Paștele cel Mare în fiecare an”, a adăugat Florin Petre.

„Pentru noi, ortodocșii români, este important acest moment din Sâmbăta cea Mare, Sâmbata Învierii, înaintea Liturghiei din noaptea de Paști, pentru că, așa cum știm fiecare dintre noi avem nevoie, simțim nevoia de lucruri palpabile, de lucruri uneori raționale care să facă pentru noi încă o dată și încă o dată dovada sau să ne întărească și mai mult în credință. Probabil că așteptarea aceasta, nerăbdarea aceasta, este lesne de înțeles și este firească, până la urmă, pentru noi, cei care căutăm zi de zi, an de an, în timpul existenței noastre, întâlnirea cu Dumnezeu”, a mai spus diaconul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`