Florin Cîțu trimite Corpul de Control la Apele Române

Florin Cîțu trimite Corpul de Control la Apele Române
Foto: Florin Cițu / Facebook

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că a cerut Corpului de Control să investigheze situația de la Apele Române. Totulîn contextul în care, în spațiul public au apărut informații cu privire la angajarea la anumite direcții din cadrul instituției a unor persoane care nu aveau competențele necesare pentru posturile respective. Cel mai recent, jurnaliștii de la Recorder au dezvăluit căo fostă ospătăriță a fost angajată la Apele Române pe un post de inginer.

Florin Cîțu a cerut Corpului de Control să investigheze situația de la Apele Române

”În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situația de la Apele Române.

În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.

Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public:

– fară penali în funcții publice;

– profesioniști;

– fară nepotisme;

– fară conflict de interese”, a anunțat, Florin Cîțu, pe Facebook.

Florin Cîțu trimite Corpul de Control la Apele Române

Klaus Iohannis a criticat angajările pe criterii politice de la Apele Române

Anunțul premierului vine după ce, în ultima perioadă au ieșit la iveală mai multe cazuri de angajări pe criterii politice la Apele Române.

Recent, presa de investigații a scos la iveală cazul unei tinere care a lucrat ca ospătăriță, manager de cafenea și manichiuristă și care a fost angajată apoi ca inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, funcție pe care a ajunsă să o ocupe fără concurs.

În noiembrie 2020, președintele Klaus Iohannis a cerut să se facă o investigație în cazul înlocuirii unui inginer, ajuns director la Apele Române Mureș în urma unui concurs, cu un membruPNLfără experiență în domeniu.

„Resping categoric orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege și nu au experiență în domeniul în care sunt propuse. Este inacceptabil, mai ales în perioada atât de complicată pe care o traversăm acum, provocată de pandemia de COVID-19, ca în poziții importante în structurile centrale sau locale ale administrației să fie promovați oameni mediocri, fără experiență, impostori sau alte persoane care nu dețin calitățile și calificările necesare. (…) Considerarea recompensei politice drept unic principiu de funcționare a statului este apanajul unei mentalități învechite și reprezintă totodată un afront adus cetățenilor și o frână în dezvoltarea oricărei societăți democratice. Sistemul bugetar nu mai poate fi cadrul în care își găsește facil locul o clientelă politică incompetentă”, preciza atunci Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`