Florin Cîțu: Suntem pregătiţi pentru a doua etapă de vaccinare. Estimările sunt să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi (VIDEO)

Florin Cîțu: Suntem pregătiţi pentru a doua etapă de vaccinare. Estimările sunt să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi (VIDEO)
Foto: Florin Cițu / Facebook

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat, la finalul ședinței de guvern, că suntem pregătiți pentru a doua etapă de vaccinare anti-Covid-19.

Florin Cîțu: Suntem pregătiţi pentru a doua etapă de vaccinare. Eu zic că în România campania de vaccinare merge bine

Da, suntem pregătiţi (pentru etapa a doua de vaccinare, n.r.) . Eu zic că în România campania de vaccinare merge bine, iar estimările sunt să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi. Arată clar că direcția este una bună. Erau ieri când m-am uitat 230 de centre de vaccinare, nu știu câte sunt astăzi, dar ţinta de a avea 1.000 de centre de vaccinare este una ambiţioasă. Sunt sigur că va fi atinsă. Trebuie să aducem mai multe vaccinuri, să creştem ritmul în care vin vaccinuri în România. Asta este de fapt o provocare, dar aici suntem şi limitaţi de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, cum sunt vaccinurile aprobate şi să fie după aceea livrate. Eu spun că suntem gata să vaccinăm 100.000 de oameni rapid, pe zi”, a afirmat primul ministru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu: Propunem ca bugetul să intre în Parlament pe 4 februarie

Totodată, oficialul a mai precizat că Guvernul propune ca bugetul să intre în Parlament pe 4 februarie.

Astăzi (miercuri, n.r.) am început pregătirea pentru bugetul pe anul acesta, 2021. În acest sens, am făcut o solicitare fiecărui minister, o notă prin care am cerut mai multe lucruri. În primul rând am cerut o analiză a actelor normative care sunt în vigoare și au un plan bugetar, dar nu pot fi susținute în totalitate din bugetul anului 2021, și alte acte normative, bineînțeles, care sunt în vigoare, dar care nu pot fi puse în aplicare în acest an datorită unor necorelări normative. Fiecare ministru va trebui să vină cu o notă de prezentare şi cu soluţii. Al doilea lucru pe care l-am cerut miniştrilor este să facă analiză pe baza de raportare financiară. Pe 4 februarie fiecare minsitru va trebuie să prezinte un memorandum cu cauzele pentru care au înregistrat aceste companii pierderi şi bineînţeles soluţii. Alocarea sumelor de la buget pentru aceşti operatori economici va fi condiţionată ferm de aceste condiţii şi memorandum. Al treilea lucru cerut de la minsitere este situaţia proiectelor de investiţii. Am văzut o practică prin 2016 ciudată – proiecte incluse în buget, unele au fost bugetate, altele nu, dar şi execuţia a fost proastă. Am cerut o listă a proiectelor şi cele din 2020, să vedem execuţia. Aceste liste vor fi trimise către Cabinetul premierului şi MFP. Pe baza acestor liste vom face prioritizarea şi vom bugeta aceste proiecte de investiţii pe anul 2021. Am făcut o notă pentru ca proiectele să fie finanţate prin fonduri europene ca să nu mai fie pusă presiune pe bugetul de stat. Propunem ca bugetul să intre în Parlament în 4 februarie spre a fi aprobat. Până atunci vom face aceste liste”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`