Florin Cîțu reacționează la solicitarea DNA privind ridicarea imunității. Ce a transmis fostul prim-ministru

Florin Cîțu reacționează la solicitarea DNA privind ridicarea imunității. Ce a transmis fostul prim-ministru
Senatorul PNL Florin Cîțu, fost premier

Fostul prim-ministru Florin Cîțu a comunicat joi seară printr-o postare pe platforma Facebook că întreaga sa activitate „indiferent de funcțiile și demnitățile publice îndeplinite, a stat sub semnul bunei credințe și a respectării legii”.

Prima reacție a lui Florin Cîțu, după ce DNA a cerut ridicarea imunității

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, precizez că întreaga mea activitate, indiferent de funcțiile și demnitățile publice îndeplinite, a stat sub semnul bunei credințe și a respectării legii, în slujba românilor”, se arată în postare.

„Am deplină încredere în actul de justiție și sunt convins că procedurile aflate în desfășurare vor conduce la aflarea adevărului”, a mai transmis fostul premier.

Prejudiciu de un miliard de euro statului român

Fostul premier Florin Cîțu, alături de foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă, au fost supuși testării ADN în contextul anchetei privind posibile fapte de corupție legate de achiziționarea vaccinurilor anti-COVID-19, scrie Adevărul.

Procurorii DNA au solicitat aviz prezidențial pentru foștii demnitari Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă de la Ministerul Sănătății, precum și Senatului în cazul lui Florin Cîțu, cu suspiciuni că aceștia ar fi cauzat un prejudiciu de un miliard de euro statului. Ancheta vizează achiziționarea excesivă de doze de vaccin anti-COVID, fără analize care să susțină necesitatea acestor achiziții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`